Vaccinarea anti-COVID. Republica Moldova anunță când va începe imunizarea populației cu serul Pfizer primit din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
foto Pixabay
foto Pixabay
Republica Moldova a anunțat când va începe vaccinarea anti-COVID cu serul Pfizer, primit din partea României.

Republica Moldova va putea beneficia de primul lot de vaccin anti-coronavirus primit din partea României până la sfârșitul lunii ianuarie 2021, iar imunizarea va începe în februarie, anunță Ministerul Sănătății. Vaccinul anti-COVID va fi gratuit pentru toată populația, scrie Jurnal.md.

În cadrul unei conferințe de presă, Tatiana Zatic, ministru interimar al Sănătății, a declarat că RM dispune de locuri speciale pentru păstrarea și depozitarea vaccinurilor anti-coronavirus. Vaccinarea populației se va face în 3 etape. La prima etapă vor fi vaccinați angajații instituțiilor medicale, mai întâi angajați din reanimare, terapie intensivă, apoi angajații care activează cu profil Covid. La etapa a doua vor fi vaccinați adulții cu vârsta de 60+, persoanele cu comorbidități, lucrătorii sistemului penitenciar, sistemului de educație și securității statului. La etapa a treia va fi vaccinată populația generală.

Vaccinate vor fi și persoanele care deja au suferit de infecția Covid-19. Vaccinarea va fi făcută după ce persoana s-a tratat, fără a se solicita un test la anticorpi. Republica Moldova va primi vaccin anti-COVID pentru 20% din populație, drept donație din partea României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel