Vaccin pentru Covid-19. Buşoi, detalii de la Bruxelles: Acestea sunt informaţiile
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Europarlamentarul Cristian Buşoi a explicat care este strategia Uniunii Europene în ceea ce priveşte găsirea unui vaccin pentru Covid-19.

Într-un interviu acordat DC News, europarlamentarul Cristian Buşoi a explicat care este strategia Uniunii Europene vizavi de competiţia pentru găsirea unui vaccin pentru noul coronavirus. 

"Din câte ştiu, astăzi vorbim de sprijin şi orientare către mai multe proiecte competitive. În cercetare în general, mai ales într-o situaţie contracronometru cum avem astăzi, nu poţi avea garaţia că unul sau altul dintre proiecte va reuşi. E foarte posibil să avem chiar mai multe tipuri de vaccinuri la un moment dat care să fie cu totul şi cu totul eficente, chiar dacă ele pornesc, probabil, cam de la acelaşi principiu de bază.

Nu ştiu exact care dintre echipe va reuşi să-l găsească cel mai repede. Cred că, până la urmă, recompensa, prosperitarea celui care va găsi vaccinul nu va veni din banii de cercetare, ci din felul în care, apoi, se va multiplica pe scară planetară, unul sau altul dintre aceste produse", a explicat europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel