Vacanțele în Grecia, fără restricții COVID-19. Reversul medaliei după doi ani de pandemie: SCUMPIRILE!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels/ Vacanță în Grecia 2022
foto pexels/ Vacanță în Grecia 2022
Românii au luat deja cu asalt vămile spre Grecia încă din ultimele zile ale lunii aprilie 2022. 

După doi ani de pandemie, măști și restricții, ani în care Grecia a aplicat poate cele mai dure măsuri împotriva coronavirusului, turiștii pot merge liberi în Republica Elenă, ca altădată. De la 1 mai 2022 a fost ridicată necesitatea certificatului verde la graniță. Astfel că nu veți mai avea nevoie de dovada că sunteți vaccinat, trecut prin boală sau testat negativ pentru SARS-CoV-2. 

Chiar dacă nu e cazul să vă înarmați cu actele doveditoare, necesare până acum în pandemie, va trebui să aveți la voi ceva mai mulți bani. Pentru majoritatea serviciilor, de la cazare la mâncare, prețurile au crescut. 

Mulți români critică creșterea prețurilor din Grecia, ignorând că aceste prețuri crescute se regăsesc și-n România și-n toată lumea. Scumpirile pe bandă rulantă, de la energie la combustibil, generează reacții în lanț. Așa au ajuns și cazările în Grecia mai scumpe, dar și mâncarea. 

Cei doi ani, din păcate, au mai lăsat în urma lor ceva: falimente. Foarte multe afaceri din domeniul HoReCa s-au închis. Și ospitalitatea grecească are de suferit. Celebrele ”cadouri” grecești s-au rărit odată ce pentru grecii care trăiau din turism viața a devenit mai grea decât și-ar fi putut imagina vreodată. 

Astfel, în 2022, nu doar turiștii se uită la portofel, dar și gazdele din Grecia, fie că vorbim de cei care dețin cazările sau de cei care ne primesc cu preparate alese în tavernele grecești. 

Luând exemplul unei familii cu doi copii într-o destinație oarecare din Grecia, din locurile mult prea cunoscute și vizitate de români, de la Thassos la Zakynthos, vedem, conform unui site dedicat de rezervări, că prețul cel mai întâlnit este în jurul valorii de 450 de euro, care urcă, în funcție de spațiul de cazare până la o medie de aproximativ 800 de euro, adică undeva la 4.000 de lei, pentru 7 nopți. 

Deocamdată, în Grecia, până la 1 iunie 2022, când vor fi rediscutate condițiile COVID-19, este recomandată purtată măștilor în spațiile aglomerate și-n spațiile închise.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel