Vacanță Paște - 1 mai, în Grecia. Năsui: Trebuie să vă asumați că intraţi în carantină
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a vorbit despre condițiile în care se poate merge în vacanță în Grecia, de Paște, în contextul pandemiei.

"În secunda aceasta, regulile sunt cele pe care le ştiţi. Avem inclusiv carantina. Acum, speranţa mea este să ne deblocăm cât mai repede şi am făcut toate diligențele în sensul acesta. Am fost şi vizitaţi de către ministrul grec al Turismului, inclusiv cu Israelul avem discuţii. Cel mai important lucru de reţinut este că ne dorim această deschidere, dar în limitele pe care le trasează doctorii şi epidemiologii.

Noi am vorbit întotdeauna despre acest certificat verde, despre care aşteptăm mai multe informații de la Comisie - pe 19 aprilie sau mai vom primi mai multe detalii - dar ceea ce ne dorim este, cumva, ca oamenii care nu reprezintă un risc să poată circula. Oamenii care nu reprezintă un risc sunt cei care au test negativ de COVID, test de anticorpi sau certificatul de vaccinare", a declarat Claudiu Năsui, la Antena 3.

"În secunda aceasta, dacă mergeţi în vacanța de Paşti la greci, trebuie să vă asumați că intraţi în carantină şi planul pe care vi-l faceţi trebuie să ţină cont de asta", i-a spus ministrul jurnalistei care îi lua interviul.

Declarația ministrului este una care ridică semne de întrebare în contextul în care Grecia nu se află pe lista galbenă, deci, revenirea în țară din Grecia nu presupune intrarea în carantină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel