Vacanță în Grecia. Ce se întâmplă dacă ești testat pozitiv la graniță. Ministrul grec al Turismului, reguli pentru turiști
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Charis Theocharis, ministrul Turismului din Grecia, a explicat care sunt regulile pe care turiștii trebuie să le respecte, dacă au de gând să meargă în vacanță în Grecia, în acest an, în contextul pandemiei.

"Scopul nostru este să deschidem pe 14 mai. Totuşi, am spus că şi înainte de 14 mai vom începe să ridicăm restricţiile treptat. Avem planul de a deschide cam la jumătatea lunii aprilie pentru cetăţenii Uniunii Europene", a spus Charis Theocharis, într-un interviu pentru Antena 3.

"Există trei reguli pe care trebuie să le respecte turiştii... Este vorba de distanţare fizică - trebuie să păstreze un spaţiu între persoane -, să poarte mască în cele mai multe cazuri. Este obligatoriu atunci când mergi pe stradă sau te duci la magazin sau în alte asemenea situaţii. În restaurantele care vor fi deschise, nu vom folosi măşti în mod normal pentru că trebuie să mănânci. Medicii spun că transmisia aeriană este mai importantă decât cea pe suprafeţe. (...) Potrivit planului, trebuie să fii testat înainte sau vaccinat. Vei fi testat în mod selectiv la graniţă cu testele rapide astfel încât oamenii să poată fi izolaţi imediat, să nu se mai ducă la hotel şi apoi să fie scoşi din hotel, după 24 de ore, din cauza unui test PCR pozitiv", a mai spus ministrul grec la Turismului.

Ce se întâmplă dacă eşti testat pozitiv

"Există nişte hoteluri dedicate pentru carantină. Cineva se poate şi întoarce dacă este cu maşina și preferă să facă asta, însă există hotel pentru carantină sau izolare unde poate rămâne alături de familie, pe durata celor 14 zile", a spus Charis Theocharis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel