Vacanță 2021. Grecia a anunțat când va începe redeschiderea sectorului turistic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Guvernul de la Atena a anunțat când va începe redeschiderea sectorului turistic.

Grecia vrea ca până la finalul lunii martie să ridice restricțiile impuse de pandemie din sectorul vânzărilor cu amănuntul și să redeschidă școlile. Totodată, autoritățile au anunțat că vor începe redeschiderea sectorului turistic înaintea sezonului de vară, cel mai probabil în luna mai, transmite Reuters.

Anunțul a fost făcut luni de purtătoarea de cuvânt a guvernului de la Atena, Aristotelia Peloni, care a subliniat însă că decizia finală va depinde de datele privind evoluția situației epidemiologice.

Ministrul de finanțe al Greciei, Christos Staikouras, a declarat luni unui post de radio din Grecia că scenariul de bază al guvernului va redeschide părți ale economiei pe 22 martie. Astfel, guvernul de la Atena speră ca pe măsură ce campania de vaccinare progresează, să poată permite deschiderea teraselor în luna aprilie și să repornească turismul începând cu luna mai. Sectorul turistic generează 20% din PIB-ul Greciei și angajează una din cinci persoane din această țară.

Grecia, care a înregistrat 6.758 de decese cauzate de Covid-19, a fost forțată recent să extindă măsurile de carantină din zona metropolitană Atena până pe 16 martie din cauza creșterii numărului de cazuri, însă Peloni susține că există motive de speranță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel