Cum să păstrezi usturoiul proaspăt mai mult timp. Trucuri ingenioase, așa nu se va strica niciodată!
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Cui nu-i place să adauge un cățel sau doi (sau 10) de usturoi în paste, salate sau orice alt preparat? Cu siguranță usturoiul are mulți fani printre gurmanzi. Puțini știu însă cum pot păstra acest aliment proaspăt pentru mai mult timp, pentru a se putea bucura de savoarea lui luni în șir.

Cât timp putem păstra usturoiul proaspăt

Potrivit experților de la Universitatea din California, Davis, usturoiul pe care îl luăm de la magazinul alimentar este de obicei un soi moale. Dacă vă cultivați propriul usturoi, acesta este probabil din soiul dur, care produce și o tulpină verde. Ambele au același gust pe care îl apreciem cu toții, dar o căpățână de usturoi moale are numeroși căței mai mici, în timp ce usturoiul dur are mai puțini bulbi,  mai mari. 

Indiferent dacă aveți usturoi moale sau dur, căpățânile întregi ar trebui să se păstreze aproximativ cinci sau șase luni dacă sunt depozitate corespunzător. Cu toate acestea, odată ce le rupeți, valabilitatea cățeilor rămași scade la aproximativ 10 zile. 

Cum păstrezi usturoiul proaspăt mai mult timp

Usturoiul se dezvoltă bine la temperaturi mai scăzute. Găsirea unei zone întunecate și bine aerisite în bucătăria dvs. este cea mai bună modalitate de a păstra orice tip de usturoi întreg proaspăt timp de câteva luni. Deși așezarea lor într-un sertar ar putea părea ideală, Jerry James Stone, bucătar și autor de cărți de bucate avertizează că nu este o metodă bună. El explică faptul că acest lucru probabil nu va permite o ventilație suficientă și va face ca usturoiul să se strice mai repede. În schimb, păstrați usturoiul în cămară sau într-un loc pe o tejghea care nu este expusă la prea multă lumină solară. În medie, usturoiul va rezista șase luni în aceste cazuri.

Despre ce alte trucuri ingenioase este vorba, citește pe SPECTACOLA.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel