Strategia Naţională de Apărare a Ţării. USR se abține de la VOT
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Reprezentanții USR au decis să se abțină de la votul pe Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru că nu tratează corupţia ca pe o prioritate. 

USR se abţine de la votul pe Strategia Naţională de Apărare a Ţării, în plenul Parlamentului, apreciind că aceasta nu tratează corupţia ca pe o prioritate a statului român, scrie Agerpres. 

"După o perioadă în care atenţia a fost orientată către alte direcţii, pentru statul român, lupta împotriva corupţiei trebuie să redevină o prioritate. Doar pentru că un om al cărui nume era sinonim cu furtul de la stat a ajuns la puşcărie, nu putem afirma că devalizarea bugetelor publice a încetat. Exemple foarte recente se pot identifica în cazul achiziţiilor privind materialele necesare combaterii pandemiei de COVID-19", a precizat USR într-un comunicat de presă.

Strategia Naţională de Apărare a Ţării, un document esenţial



În acest context, USR susţine că Strategia Naţională de Apărare a Ţării este un document esenţial pentru identificarea pericolelor majore la adresa statului, iar corupţia este unul dintre cele mai importante.

"Din păcate, în varianta propusă de preşedintele Iohannis, SNAT nu tratează corupţia ca pe o ameninţare majoră la adresa siguranţei naţionale. Încă de la publicarea documentului, i-am spus şefului statului că nu vom vota Strategia dacă nu face schimbări pentru a reintroduce corupţia ca prioritate majoră. Prin urmare, USR se va abţine azi la votul în plenurile reunite. Facem apel atât la preşedintele României, cât şi la toate partidele politice să înţeleagă că nu putem crea prosperitate câtă vreme resursele ţării intră în buzunarele unei clici conectate la bugetele publice", a concluzionat USR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel