Ursula von der Leyen, reacție despre ideea unui pașaport pentru vaccinul COVID-19: Salut inițiativa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, salută ideea adoptării unui pașaport pentru vaccinul COVID-19.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a precizat că un certificat de vaccinare ar trebui recunoscut reciproc în toate țările Uniunii Europene, în contextul în care guvernul elen a făcut apel pentru adoptarea unui astfeld e document care permite persoanelor vaccinate să călătorească liber.

"Este o nevoie medicală să ai un certificat care să ateste că ai fost vaccinat. Prin urmare, salut inițiativa prim-ministrului grec privind un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a spus ea. Președinta Comisiei Europene a reacționat la o scrisoare trimisă de către prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis la începutul acestei săptămâni, în care a cerut relaxarea regulilor de călătorie pentru persoanele vaccinate. Deși nu dorea ca vaccinul să fie „obligatoriu sau o condiție prealabilă pentru călătorie”, Mitsotakis a cerut ca „persoanele care au fost vaccinate să poată călători liber”.

Von der Leyen a spus că este în mare parte de acord cu ideea

"Orice se decide - dacă acordă prioritate sau acces la anumite bunuri - este o decizie politică și legală care ar trebui discutată la nivel european. Dar cred că este important. Și, așa cum am spus, trebuie să avem o cerință medicală care să dovedească faptul că oamenii au fost vaccinați”, a mai spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel