Unul din cinci copii a fost abuzat sexual în instituţiile catolice olandeze
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
rob_70111200
rob_70111200

Zeci de mii de copii au fost victime ale abuzurilor sexuale în instituţiile catolice olandeze în ultimele şapte decenii este concluzia şocantă a unui raport, anunţă BBC News.

Autor: Alexandra Dumitru

Raportul întocmit de o comisie independentă a reuşit să atingă un subiect controversat, acela al abuzurilor sexuale comise în orfelinatele, şcolile şi seminariile conduse de clericii catolici. Conform studiului, unul din cinci copii din aceste instituţii olandeze a fost forţat să întreţină relaţii sexuale  În urma analizării a peste 1800 de plângeri au fost identificaţi mai puţin de jumătate din totalul presupuşilor făptuitori, dintre care 100 nu mai sunt în viaţă.

Dintre aceste cazuri, justiţia olandeză a preluat un singur caz, celelalte cazuri semnalate au fosta abandonate pentru că nu există dovezi suficiente şi s-au desfăşurat cu prea mult timp în urmă. „Oamenii pur şi simplu nu pot crede că un preot catolic este capabil de o asemenea faptă”, declara directorul comisiei de cercetare, Willem Deetman. Luna trecută, filiala olandeză a Bisericii Catolice a dezvoltat un sistem de compensare, oferind victemelor actelor de viol sume între 5000-100.000 euro, în fucţie de gravitatea abuzurilor.

Willem Deetman este fostul ministru al educaţiei şi a condus comisia de cercetare, ale cărei rezultate au fost aşteptate de poporul olandez, 29% dintre aceşti sunt identificaţi ca şi catolici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel