Data actualizării:
Data publicării:

Unde se văd interesele celor care se mută în Crevedia? Prof. Ioan Stanomir spune că "multe localităţi din jurul Capitalei sunt guvernate de grupări infracţionale care ignoră interesele oamenilor"

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Pornind de la cazul Crevedia, Ioan Stanomir, profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității București, spune că "multe localităţi din jurul Capitalei sunt guvernate în continuare de grupări infracţionale care ignoră cu desăvârşire interesele celor care îşi cumpără un teren pentru a avea o viaţă mai bună".

"Se tot discută de necesitatea unei mai bune gestionări a resurselor pe plan local. Iată, avem municipalităţi, oraşe, sate destul de bogate în care toate aceste venituri nu ştim unde se duc. Înţeleg că, pe teritoriul Crevediei, sunt mulţi bucureşteni care şi-au construit case. Asta înseamnă că este o localitate în creştere şi, cu toate acestea, primarul  gospodăreşte localitatea cum o  gospodăreşte.

Unde se văd interesele celor care se mută în Crevedia? Şi asta este o problemă, pentru că multe localităţi din jurul Capitalei sunt guvernate în continuare de grupări infracţionale care ignoră cu desăvârşire interesele celor care îşi cumpără un teren pentru a avea o viaţă mai bună. Gândiţi-vă cum este să îţi dai avuția de o viaţă pentru a te muta în afara Bucureştiului, pentru a te bucura de aer curat, şi sari în aer. Asta este problema! Că, în Bucureşti, măcar ştim: nu ai apă caldă, transportul este cum este, avem primar general, primar de sectoare care se ocupă să ne facă viaţa imposibilă. Dar, dacă te muţi în afara Bucureştiului şi sari în aer cu casa, se pune problema totuşi.

În faţa cui răspund aceşti primari? Ei răspund în faţa grupului infracţional care organizează realegerea lor. Câţi dintre alegători şi care este participarea la aceste alegeri? Să nu uităm! Dar, în cazul Bucureștiului, câţi primari generali au fost aleşi cu procente foarte mici şi, în fapt, diferenţele au fost făcute prin mobilizarea... prin mijloace maloneste a cetăţenilor? Asta este realitatea, pentru că nu poţi să îi obligi pe oameni să participe la un proces electoral. Şi abţinerea de la vot este un drept", a spus Ioan Stanomir, profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității București, la Digi 24.

Vezi și: Primarul din Crevedia le-a trântit ușa-n față jurnaliștilor

Patronii stației GPL din Crevedia, reținuți

Cei doi patroni ai stației GPL din Crevedia au fost reținuți, în această seară, sub acuzația de infracţiune de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

"În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea a doi inculpați, administratori ai unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal).

Totodată, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și față de o persoană juridică, societate comercială cu sediul social în municipiul Caracal, județul Olt, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 și 2 Cod penal", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Vezi și: Scandal la primăria Crevedia. Primarul, depășit de situație, stă și se uită pe telefon / Localnicii cer despăgubiri

 "Emotivul" Florin Petre, primarul din Crevedia, împarte pepeni și varză victimelor exploziei. Dar nu dă "de la el", cum o face pentru fratele consilierului care a primit un teren 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel