Un vaccin oral israelian anti-COVID va începe să fie testat clinic
Un vaccin oral israelian anti-COVID-19 va începe să fie testat clinic. Compania farmaceutică Oramed a obținut autorizația Africii de Sud.
Compania farmaceutică israeliană Oramed a obţinut autorizaţia Africii de Sud pentru a începe luna viitoarea testele clinice ale unui vaccin oral împotriva COVID-19, numit Oravax, relatează vineri EFE, potrivit Agerpres.
"Candidatul la vaccin împotriva COVID-19 ar putea oferi o soluţie potenţială la pandemie, fie ca doză de rapel, fie pentru cei care încă nu s-au vaccinat", notează într-un comunicat directorul executiv al Oramed, Nadav Kidron.
Acest vaccin sub formă de pastilă "va elimina barierele pentru o distribuire rapidă şi la scară mare, ceea ce ar permite autoadministrarea sa acasă", a precizat Kidron.
Autoritatea de Reglementare a Produselor Sanitare din Africa de Sud a început deja înscrierea pacienţilor pentru faza 1 a testelor clinice, care se va realiza la scară mai mică şi la Tel Aviv, în aşteptarea aprobării Ministerului israelian al Sănătăţii.
Obiectivul companiei Oramed, înfiinţată la Ierusalim în 2006, este de a avansa cât mai repede posibil în faza 1 în Africa de Sud, pentru a completa cât mai rapid fazele 2 şi 3 şi a obţine aprobarea utilizării sale în procedură de urgenţă.
Kidron a subliniat că în multe ţări, mai ales din Africa, oamenii preferă pastilele în loc de injecţii, astfel încât vaccinul oral ar fi o soluţie facilă şi eficace acolo unde există rate mici de vaccinare.
Oravax este o versiune orală a unei doze unice a vaccinului candidat, dezvoltat în colaborare cu Premas Biotech, cu sediu în India, despre care s-a anunţat în martie că a generat cu succes anticorpi după administrarea sa la porci.
Se aşteaptă ca pastila să fie echivalentă cu o simplă vaccinare iniţială, având în vedere că nu va trebui depozitată la temperaturi scăzute şi va elimina necesitatea prezenţei de profesionişti care să facă injecţiile.
BILANȚ COVID, 29 octombrie 2021
Până astăzi, 29 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.628.501 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.110 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.382.322 de pacienți au fost declarați vindecați.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 205 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Până astăzi, 46.911 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat
În intervalul 28.10.2021 (10:00) – 29.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 481 decese (237 bărbați și 244 femei), din care 1 anterior intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.
Dintre cele 481 decese, 5 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 22 la categoria de vârstă 40-49 ani, 41 la categoria de vârstă 50-59 ani, 104 la categoria de vârstă 60-69 ani, 168 la categoria de vârstă 70-79 ani și 141 la categoria de vârstă peste 80 ani. (Mai multe detalii, AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News