Un sportiv belarus s-a înecat la Campionatele Mondiale de paracanotaj din Austria
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Sportivul belarus Dmitri Rîşkevici a decedat la vârsta de 33 de ani, joi, în timpul unui antrenament pentru probele de paracanotaj, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Linz-Ottensheim (Austria), transmite dpa.

Autorităţile locale au precizat, într-un comunicat, că Rîşkevici a căzut în apă şi a fost găsit de echipele de scafandri circa trei ore mai târziu, decesul fiind pronunţat la faţa locului.

Iniţial, accidentul mortal a fost pus pe seama unui ponton plutitor defect la barca lui Rîşkevici, însă autorităţile au indicat că motivele nu sunt cunoscute şi a fost demarată o anchetă.

Rîşkevici, parţial paralizat, care era înscris în proba de simplu vâsle, se afla la a treia sa participare la Mondialele de paracanotaj.

"Suntem cu toţii şocaţi de veste, iar gândurile noastre şi a întregii Mişcări Paralimpice sunt îndreptate către familia, prietenii şi colegii sportivului, dar şi către colegii noştri din Comitetul Naţionala Paralimpic al Belarus, a declarat Andrew Parsons, preşedintele Comitetului Internaţional Paralimpic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel