Un șerif american REFUZĂ să aplice legea restricțiilor. Trump, acuzat că 'instigă la REBELIUNE'
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Restricțiile impuse în State pentru prevenirea răspândirii COVID-19 au divizat America. Dacă pe de o parte președintele Donald Trump susține protestatarii care cer repornirea imediată a economiei, guvernatorii unor state sunt în favoarea restricțiilor.

În acest sens, în statul Washington a apărut o situație bizară. Șeriful comitatului Snohomish, Washington, a anunțat că nu va pune în aplicare restricțiile impuse de guvernatorul statului Washington, democratul Jay Inslee.

Șeriful Adam Fortney a precizat că nu va pune în aplicare restricțiile de distanțare socială și izolare pe care cetățenii comitatului le consideră „ilegale”.

Pe o rețea de socializare, citat de Fox News, reprezentantul legii spune că ordinul privind izolarea se află în vigoare deja de mai bine o lună iar comunitatea pe care o reprezintă se întreabă dacă aceste restrciții nu reprezintă cumva „o încălcare a drepturilor constituționale americane”.

Democrații îl acuză pe Trump că „instigă la rebeliune”

Totodată, șeriful american a mai atras atenția că oamenii doresc să se întoarcă la muncă deoarece nu mai pot să asigure venitul familiilor. Șeriful Adam Fortney l-a mai criticat pe guvernatorul Jay Inslee despre care consideră că „nici măcar nu are un plan” pentru repornirea economiei.

Statul Washington a impus măsuri de izolare pentru combaterea COVID-19 din 23 martie. Washingtonul e unul dintre numeroasele state americane în care cetățenii au protestat împotriva restricțiilor.

În acest sens, președintele Donald Trump și-a manifestat sprijinul pentru protestatari pe care i-a încurajat printr-o serie de mesaje pe Twitter să continue protestele. De partea cealaltă, guvernatorul Inslee i-a răspuns președintelui pe care l-a acuzat că „instică la rebeliune” și încurajează „acte ilegale și periculoase”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel