Turcia şi Israelul, îndemnate de SUA să-și rezolve diferendele. Qatarul trimite o delegaţie la Cairo pentru a obține un armistiţiu între Israel şi Hamas
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele.

Statele Unite ale Americii îndeamnă Turcia şi Israelul să-și rezolve diferendele, transmite Agerpres. Se întâmplă după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea de a "forţa" guvernul israelian să accepte un armistiţiu în Fâşia Gaza", relatează AFP.

"Amândouă sunt aliaţii noştri şi le încurajăm să-şi depăşească diferendele", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, întrebat despre îngheţarea schimburilor comerciale.

Totuși, Matthew Miller a refuzat să facă orice alt comentariu.Îndemnul vine în contextul în care SUA se arată adesea precaute în comentariile lor publice cu privire la Turcia, pe fondul relaţiilor tensionate cu Recep Tayyip Erdogan, care a justificat suspendarea relaţiilor comerciale cu scopul de "a forţa Israelul să accepte un armistiţiu şi a creşte volumul ajutorului umanitar care intră (în Fâşia Gaza)".

Reamintim că Turcia anunţase deja în aprilie restricţii la exporturile a 54 de produse în Israel, printre care oţel şi metal. 

Qatarul trimite o delegaţie la Cairo cu scopul de a obţine încheierea unui acord de armistiţiu între Israel şi Hamas

În plus, precizăm că Ministerul de Externe al Qatarului a anunţat în cursul nopţii de luni spre marţi că va trimite o delegaţie la Cairo, în Egipt, cu scopul de a obţine încheierea unui acord de armistiţiu între Israel şi Hamasul palestinian în Fâşia Gaza, transmite AFP.

"Delegaţia Qatarului va merge în Egipt marţi dimineaţă pentru a relansa negocierile indirecte între cele două părţi (...) cu speranţa de a ajunge la un acord pentru o încetare imediată şi permanentă a focului în Fâşia Gaza în schimbul prizonierilor şi ostaticilor", a indicat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Doha, Majed al-Ansari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel