Un pescar a făcut descoperirea vieții lui. Ce a găsit pe plajă îl va îmbogăţi
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Un pescar a făcut o descoperire care i-a schimbat complet viața. Bărbatul a găsit pe o plajă ceea ce a crezut inițial că este „un bulgăre mare de grăsime”, dar ulterior, cu ajutorul unor experți, a aflat că e vorba despre altceva. 

În ziua când viața i s-a schimbat complet, pescarul în vârstă de 64 de ani, care provine din Thailanda și câștigă în jur de 200 de dolari pe lună, era cu nepoții lui pe o plajă din provincia Trat, când a găsit „bulgărele mare de grăsime”, scrie scmp.com. Cel puțin, asta a crezut el că e. „Aveam grijă de nepoții mei, așa că i-am dus la o baie pe plajă. Apoi am găsit o bucată mare de grăsime. Când am atins-o, am văzut că era alunecoasă. Avea și un miros ciudat. Speram că pot să fac ceva cu ea și am luat-o acasă”, a povestit el, conform sursei citate

Ulterior, pescarul a observat că stratul superior se topește la căldură și lasă la vedere o piatră neobișnuită, arată aceeași sursă menționată mai sus. Așa se face că Prachin Phuekphisut s-a dus la poliția locală, iar oamenii legii de acolo l-au ajutat să contacteze niște experți din Bangkok, care i-au spus pescarului că descoperise, de fapt, un bulgăre de 3,4 kg de chihlimbar. Valoarea chihlimbarului încă nu a fost determinată, deocamdată, și asta pentru că ar mai fi necesare anumite teste suplimentare, însă având în vedere descoperirile similare anterioare, bărbatul ar putea să vândă piatra cu cel puțin 120.000 de euro. Cel mai probabil, bătrânul pescar își va duce nepoții într-o vacanță atunci când va reuși să pună mâna pe acești bani. Asta ar fi o mare bucurie pentru el, printre altele. „Vreau o viață sigură pentru copiii și nepoții mei”, a mai spus el.

Au mai fost şi alţi norocoşi

Pe coasta de sud-est a Thailandei, unde ajung curenții din Marea Chinei de Sud și Marea Java, localnicii se mai trezesc din când în când cu astfel de surprize. Potrivit Digi24, în septembrie anul trecut, pescarul thailandez Narong Phetcharaj a găsit o bucată de chihlimbar de 30 kg. A primit o ofertă de la un om de afaceri chinez de 25.00 de dolari per kg. În 2018, Boonyos Tala-upara, în vârstă de 44 de ani, a găsit pe insula Koh Samui o bucată de chihlimbar de 10 kg, care a fost evaluată la 500.000 de dolari. În altă parte a lumii, în aprilie 2016, un bulgăre de chihlimbar de 1,57 kg găsit în Lancashire, Anglia, s-a vândut cu 50.000 de lire sterline, în timp ce în noiembrie, același an, trei pescari din Oman au găsit 80 kg de chihlimbar și l-au vândut cu 3.000.000 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel