Un pastor din SUA își amenință credincioșii că îi va da afară din biserică dacă vin cu masca la slujbă / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un pastor din SUA își amenință credincioșii că îi va da afară din biserică dacă vin cu masca la slujbă / Sursă foto: Captură Twitter
Un pastor din SUA își amenință credincioșii că îi va da afară din biserică dacă vin cu masca la slujbă / Sursă foto: Captură Twitter
Un pastor din Tennessee a amenințat că va da afară din biserica sa pe credincioșii care vor purta masca la slujbă.

Un predicator din Tennessee își impune un mandat anti-mască. Acesta cere întregii sale comunități de credincioși să nu poarte masca la slujbă. În caz contrar, cei care vor refuza vor fi dați afară din biserică.

Potrivit presei locale de știri Lexington Herald, pastorul Greg Locke le-a spus enoriașilor de la Biserica Global Vision Bible din Nashville că nu li se va permite să participe la slujbă dacă vor avea masca de coronavirus.

„Dacă vei purta mască, îți voi cere să pleci”, a spus Locke enoriașilor săi în timpul predicii sale duminicale din 25 iulie. „Nu negociez aceste jocuri democratice în această biserică”.

De asemenea, acesta a criticat pe alți pastori și i-a acuzat că au sistat botezul oamenilor din cauza COVID și a jurat să-și păstreze biserica deschisă, indiferent de mandatele guvernamentale.

Cu toate acestea, pe 14 iulie, parlamentarii din Tennessee au cerut guvernatorului Bill Lee să revizuiască strategia statului privitor la COVID-19. Aceste propuneri includ reglementări reînnoite privind masca și intensificarea eforturilor de urmărire a contactelor, mai ales după ce statul a raportat o creștere bruscă a 771 de cazuri COVID în 24 de ore.

Totodată, Locke este cunoscut pentru convingerile sale că pandemia de COVID-19 este o pandemie falsă și că vaccinurile sunt o înșelătorie, potrivit CNN. Se estimează că 83% din noile cazuri de COVID raportate în SUA pot fi atribuite variantei Delta cu răspândire rapidă, care este mult mai contagioasă decât varianta originală COVID-19, potrivit Insider.

Călătorii străini au interzis în SUA, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, din cauza variantei Delta

Frontierele Statelor Unite rămân în continuare închise pentru călătorii internaţionali, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu, a anunţat Casa Albă, invocând răspândirea rapidă a variantei Delta a coronavirusului, o decizie luată în pofida apelurilor la reciprocitate în special ale europenilor, transmite AFP.

'Menţinem în acest stadiu restricţiile existente pentru călătorii', a declarat luni purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, justificând această decizie în special prin propagarea rapidă a variantei Delta 'aici şi în străinătate'.

În timp ce ţările Uniunii Europene au decis să-şi redeschidă frontierele pentru americani, cu condiţia să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 sau să prezinte un test negativ, călătorii din spaţiul Schengen sau Marea Britanie nu mai pot intra în Statele Unite din martie 2020. Această închidere a frontierelor este viu criticată de către profesioniştii din turism din Europa, dar şi de către patronatul american (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel