Un grup de experți OMS va ajunge în China pentru a investiga originile COVID-19
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 11 ian, 08:36
Un grup de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății ar urma să călătorească în Republica Populară Chineză pentru a investiga originile pandemiei de COVID-19.

Republica Populară Chineză anunță că un grup de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății urmează să sosească săptămâna aceasta pentru o investigație asupra originilor pandemiei de coronavirus, relatează AP. Anunțul, venit din partea Comisiei Naționale de Sănătate, spune că experții vor sosi joi și se vor întâlni cu omologii chinezi, dar nu a oferit alte detalii.

Totuși, nu este clar dacă oamenii de știință vor călători în centrul orașului chinez Wuhan, unde coronavirusul a fost detectat pentru prima dată la sfârșitul anului 2019. Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, și-a exprimat dezamăgirea săptămâna trecută cu privire la întârzieri, spunând că membrii echipei științifice internaționale au început demersurile pentru a merge în China și a investiga originile COVID-19.

Guvernul Chinei a controlat cu strictețe toate cercetările cu privire la originile virusului, a constatat o anchetă a Associated Press, iar mass-media de stat a redat rapoarte care sugerează că virusul ar fi putut proveni în altă parte, potrivit TheGuardian.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro