Un copil a scăpat de tumoarea de pe creier, vindecat cu ajutorul marijuanei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cea mai mare cultură de cannabis descoperită vreodată în România.
Cea mai mare cultură de cannabis descoperită vreodată în România.

Un băiețel de doi ani a simțit pe pielea lui efectele terapeutice ale marijuanei. Copilul avea o tumare pe creier, care s-a vindecat după ce tatăl lui i-a administrat ulei de canabis.

Cash Hyde a fost un copil perfect sănătos până cu puţin înainte de aniversarea de doi ani. La început, a fost diagnosticat greşit cu febră glandulară. Apoi, părinţii săi, Mike şi Kalli, din Missoula, Montana, au primit vestea devastatoare că fiul lor are o tumoare pe creier, potrivit Mediafax.

Băieţelul a fost supus unor şedinţe de chimioterapie pentru a stopa creşterea tumorii, dar efectele secundare au fost drastice: convulsii şi o infecţie a sângelui. După o şedinţă de chimioterapie cu doze foarte mari, Cash Hyde era atât de slăbit încât nu putea să ridice capul de pe pernă şi se simţea atât de rău încât nu a putut mânca nimic solid timp de 40 de zile.

În acel moment, tatăl băieţelului a decis să ceară marijuana pentru a uşura durerile copilului, dar medicii nici nu au vrut să audă de o asemenea opţiune. Cu toate acestea, bărbatul nu a renunțat și a obţinut autorizaţie de la altă unitate medicală. I-a administrat fiului său marijuana, în secret, prin tubul de hrănire. Medicilor le spunea că dă copilului un amestec pentru greaţă.

Copilul a început să îşi revină imediat ce i-a fost administrată iarba.

"Deşi nu a mâncat nimic timp de 40 de zile, a fost nemaipomenit să-l văd cum muşcă dintr-o bucată de brânză. Arăta că vrea să trăiască", a declarat tatăl băieţelului.

Copilul a primit ulei de canabis pe toată perioada chimioterapiei, iar acum medicii spun că tumoarea este complet vindecată.

Marijuana luată în scop medical este legală în unele state din SUA, inclusiv în Montana, dar utilizarea la copii este destul de rară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel