Un bărbat s-ar fi vaccinat de 10 ori într-o zi
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 11 dec 2021, 11:39
WhatsApp
Un bărbat s-ar fi vaccinat de 10 ori într-o zi / Foto: Pixabay
Un bărbat s-ar fi vaccinat de 10 ori într-o zi / Foto: Pixabay
Un bărbat s-ar fi vaccinat de 10 ori într-o zi.

Autorităţile sanitare din Noua Zeelandă au deschis o anchetă după ce un bărbat s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 de până la 10 ori într-o zi, potrivit media locale, informează Agerpres, citând DPA.

Bărbatul ar fi fost plătit să se vaccineze în locul altor persoaneSe crede că bărbatul a fost plătit pentru a se vaccina în numele altor persoane, a relatat sâmbătă site-ul de ştiri Stuff.

Ministerul Sănătăţii este preocupat de acest caz, a dat asigurări managerul programului naţional de vaccinare şi imunizare anti-COVID-19, Astrid Koornneef. "Suntem foarte îngrijoraţi de această situaţie şi colaborăm cu agenţiile de profil", a declarat ea pentru Stuff.

"A avea un statut nesigur în ceea ce priveşte vaccinarea vă pune în situaţie de risc atât pe dumneavoastră, cât şi pe prietenii, whanau (familia) şi comunitatea dumneavoastră şi echipele de asistenţă medicală care vă tratează", a precizat Koornneef.

În Noua Zeelandă, vaccinarea se face fără buletinÎn Noua Zeelandă, locuitorii nu trebuie să prezinte un act de identitate la momentul vaccinării. Multe dintre companiile şi centrele din ţară utilizează un certificat de vaccinare naţional care permite accesul doar persoanelor vaccinate cu schema completă.

Aproximativ 89% dintre locuitorii din Noua Zeelandă sunt vaccinaţi cu schema completă, notează DPA. Cu o populaţie de circa 5 milioane de locuitori, ţara a raportat aproximativ 12.500 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 46 de decese de la debutul pandemiei. 

Există o țară în care doar 3% din populație s-a vaccinat. Un milion de doze vor fi distruse

Doar aproximativ 3% din populația nigeriană a primit ambele doze de vaccin Covid-19, o rată foarte scăzută, chiar și în comparație cu alte țări din Africa. Africa de Sud, de exemplu, are 24% din populație complet vaccinată.

Cu toate acestea, Nigeria are un stoc mare de vaccinuri expirate pe care nu le-a folosit, mai precis... un milion de doze. Ministerul nigerian al Sănătății spune că toate vaccinurile expirate au fost retrase și vor fi distruse. Vezi AICI mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?