Un bărbat cu COVID-19 din Vaslui a fugit din spital și a murit în drum spre casă, într-un șanț
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un bărbat cu COVID-19 din Vaslui a fugit din spital și a murit în drum spre casă, într-un șanț / Foto: Pixabay
Un bărbat cu COVID-19 din Vaslui a fugit din spital și a murit în drum spre casă, într-un șanț / Foto: Pixabay
Un bărbat cu COVID din județul Vaslui a fugit din spital și a murit în drum spre casă.

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din comuna Miclești, Vaslui, a murit într-un șanț de pe raza localității Solești după ce a fugit din Spitalul Județean de Urgență Vaslui. El fusese confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19, iar în data de 21 octombrie a fost internat în unitatea sanitară, scrie Realitatea.net.

„Pacientul s-a prezentat în UPU în data de 21 octombrie și a rămas acolo pentru că nu mai aveam locuri nicăieri. El fusese internat pe secție, dar cu loc în Unitatea de Primiri Urgențe. Era Covid pozitiv. I s-a dat tratament în UPU. Pe data de 23 octombrie i s-a pus perfuzie în jurul orei 09:00, la ora 10:00, când au intrat asistentele, era acolo, la ora 11:00, când trebuia să i se administreze în continuare tratamentul, pacientul nu mai era. În acel moment s-a contactat poliția și s-a comunicat faptul că pacientul a dispărut din UPU”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

Bărbatul a mers pe jos aproximativ 17 kilometri, iar când a ajuns în localitatea Solești, i s-ar fi făcut rău, a căzut într-un șanț și a murit.

Un tânăr din Timișoara, bolnav de COVID, a plecat sub semnătură de la ATI și a murit după o oră

În luna septembrie, un tânăr de 34 de ani din Timișoara a ajuns la ATI  după ce s-a îmbolnăvit de COVID, dar s-a externat pe semnătură, în ciuda avertismentului medicilor. După o oră a murit.

El ajunsese la spital în stare foarte gravă. Medicii au reușit să îl salveze, dar bărbatul a refuzat să mai sta în spital. Când a coborât, un cheag de sânge s-a pus în mișcare și a făcut o embolie, ceea ce l-a costat viața, potrivit Digi24. 

„Acest val 4 al nevaccinaților este de fapt valul coronascepticilor. Chiar dacă cred sau nu cred, ei ar trebui să aibă încredere în sistemul medical, în medici, pentru că noi ceea ce vrem să facem este să salvăm viața oamenilor”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș" din Timișoara.

„Vreau să aduc în atenția dumneavoastră încă un caz în care un pacient cu saturația la 50% a refuzat dispozitivul de high flow, a refuzat creșterea concentrației de oxigen pe propria semnătură, periclitându-și astfel cu bună știință sănătatea și viața.”, a mai spus Oancea.

Bărbatul  de 34 de ani nu era vaccinat și s-a îmbolnăvit când era în vacanță în Italia. Credea că nu poate face o formă gravă a bolii, așa că s-a tratat acasă, dar după câteva zile a ajuns la terapie intensivă, în stare gravă. Medicii l-au avertizat că are nevoie în continuare de îngrijiri medicale, dar acesta a insistat să fie externat pe semnătură, ceea ce a fost o decizie fatală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel