Un aparat magnetic care ține maxilarul închis este noua metodă de combatere a obezității
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Un nou dispozitiv creat de oamenii de știință britanici și neozeelandezi promite să combată obezitatea. 

Un dispozitiv magnetic montat pe măsele și care ține maxilarul închis este o nouă metodă prin care specialiștii în nutriție din Noua Zeelandă și Marea Britanie speră să combată obezitatea. Maxilarul cu dispozitivul montat se poate deschide destul cât să poată fi ingerate alimentele lichide și pentru vorbire, scrie Sky News

Echipa formată din medici aparținând Universității din Otago, doctorul Jonathan Bodansky și doctorul Richard Hall din Leeds, a creat dispozitivul magnetic ca măsură de combatere a epidemiei de obezitate la nivel global. 

„Cercetătorii din Otago și Marea Britanie au dezvoltat primul dispozitiv din lume pentru pierderea în greutate care să ajute la lupta împotriva obezității. Dispozitivul intra-oral restricționează dieta unei persoane strict la lichide”, a comunicat Universitatea. 

Se poate monta la dentist

Noua invenție se numește DentalSlim Diet Control și poate fi montată de un dentist. Se atașează pe dantura posterioară și conține două șuruburi cu magnet care se pot bloca. 

Gura unui utilizator al dispozitivului se poate deschide maxim 2 milimetri. În timpul testelor desfășurate pe parcursul a două săptămâni, voluntare au fost șapte femei obeze, declarate sănătoase din Dunedin, Noua Zeelandă. 

Timp de 2 săptămâni, acestea au consumat o dietă lichidă disponibilă în comerț, dar niciun fel de mâncare solidă. În timpul acestei dietei, femeile au pierdut 6,36 de kilograme sau 5,1% din masa corporală. 

Obezitatea și SARS-CoV-2

Persoanele cu un indice al masei corporale (BMI) mai mare sunt predispuse la a se infecta cu SARS-CoV-2, relatează Sky News. Concluziile aparțin unui studiu al centrului medical Chaim Sheba, din Israel. Se pare că pacienții cu un BMI între 25 și 29,9 sunt cu 20% mai predispuși la a se infecta cu COVID-19. 

Pentru persoanele obeze, cu un BMI între 20 și 39,9, șansele de a se infecta cu COVID-19 sunt cu 27% mai mari. Situația devine mai gravă pentru persoanele cu obezitate morbidă, care au un BMI peste 40. Șansele lor de a se infecta cu COVID-19 cresc vertiginos la 86%, Sky News. 

La studiu au paticipat 26.030 de persoane care au fost testate în perioada 16 martie - 31 decembrie 2020. Dintre aceștia, 1.178 de pacienți au fost testați pozitiv la infecția cu noul coronavirus. Chiar și după ce au fost luați în calcul factori precum vârsta, genul sau afecțiunie medicale preexistente, legătura dintre obezitate și infecția cu SARS-CoV-2 a rămas evidentă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel