UMFST Târgu Mureş va respecta decizia instanţei referitoare certificatul verde solicitat studenților
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook / Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie
Foto: Facebook / Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie
Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş susține că va respecta decizia instanței. 

Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş a anunţat, sâmbătă, că va respecta hotărârea Tribunalului Suceava care a suspendat două decizii ale universităţii, referitoare la condiţionarea studenţilor de a participa la cursuri sau de acces în căminele studenţeşti de vaccinare, testare sau de dovada trecerii prin COVID-19, scrie Agerpres. 

Care a fost mesajul transmis de conducerea Universității 



"Conducerea Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie 'George Emil Palade' din Târgu Mureş a luat la cunoştinţă de hotărârea nr. 702 din 28.10.2021 pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 3978/86/2021 al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, prin care s-a dispus suspendarea hotărârilor luate de universitate privind condiţionarea accesului studenţilor la activităţile didactice şi în căminele studenţeşti prin prezentarea unei dovezi de vaccinare, trecere prin boală sau testare împotriva COVID-19, şi se va asigura respectarea hotărârii de suspendare pronunţată în acest dosar", a anunţat UMFST Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Instituţia a precizat că, având în vedere gradul mare de vaccinare al studenţilor universităţii în acest moment (peste 90%), activităţile didactice vor continua în acelaşi mod, respectiv cursurile online şi activităţile practice cu studenţii on-site, cu respectarea strictă a reglementărilor legale în vigoare.

Decizia luată de Tribunalul Suceava



Tribunalul Suceava a admis, vineri, solicitarea Ligii Studenţilor Iaşi şi a suspendat două hotărâri ale Consiliului de Administraţie al Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş, referitoare la condiţionarea studenţilor de a participa la cursuri sau de acces în căminele studenţeşti de vaccinare, testare sau de dovada trecerii prin COVID-19.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în cinci zile de la comunicare, însă este executorie de drept şi îşi produce efectele din momentul pronunţării instanţei. 

CITEȘTE ȘI: Tribunalul Suceava a suspendat deciziile UMFST Târgu Mureș prin care accesul studenților era condiționat de Certificatul verde

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel