UE critică Marea Britanie pentru că a aprobat vaccinul anti-COVID atât de repede
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Uniunea Europeană a criticat aprobarea rapidă de către Marea Britanie a vaccinului împotriva COVID-19, motivând că propria sa procedură este mai aprofundată.

Uniunea Europeană a criticat miercuri aprobarea rapidă de către Marea Britanie a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech, scrie Reuters. UE susține că propria sa procedură este mai aprofundată. Reacția vine după ce Marea Britanie a devenit prima țară occidentală care a aprobat un vaccin împotriva COVID-19.

Aprobarea vaccinului a fost posibilă printr-o procedură rapidă care a permis autorității britanice de reglementare a medicamentelor să autorizeze temporar vaccinul. Marea Britanie a anunțat deja că vaccinarea ar putea să înceapă în următoarele zile pentru persoanele din grupurile vulnerabile. În jur de 10 milioane de doze vor fi disponibile rapid, iar primele doze vor ajunge în Regat în următoarele zile.

Procedura EMA, mai aprofundată

Totuși, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), care se ocupă de aprobarea vaccinurilor COVID-19 pentru UE, a declarat că procedura sa de aprobare, care durează mai mult, este mai aprofundată, deoarece se bazează pe mai multe dovezi și necesită mai multe controale decât procedura de urgență aleasă de Marea Britanie. June Raine, șeful Agenției de reglementare a medicamentelor și produselor medicale din Marea Britanie (MHRA), și-a apărat decizia.

„Modul în care a funcționat MHRA este echivalent cu toate standardele internaționale”, a spus ea.

EMA anunțase marți că va decide până pe 29 decembrie dacă va autoriza provizoriu vaccinul Pfizer-BioNTech.

VEZI ȘI: Vaccinul Pfizer, APROBAT de Marea Britanie. Prima țară din lume care face acest lucru

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel