
Multe gazde nici nu realizează că apa în care a fiert sfecla are o proprietate incredibilă pentru plante. Cu toate acestea, nu toată lumea știe cum să o prepari corect. Grădinarii au dezvăluit toate secretele, datorită cărora plantele tale te vor încânta cu flori frumoase.
Această apă conține minerale - potasiu, magneziu, fosfor, mangan și fluor, care au un efect pozitiv asupra florilor. Cu ajutorul apei de sfeclă roșie, plantele vor crește mai repede, iar riscul de îmbolnăvire va scădea. Cu toate acestea, este important de știut care sunt plantele care pot fi udate cu o astfel de apă.
Ce flori pot fi udate cu apă de sfeclă roșie:
violete,
mușcate,
begonia,
kalanchoe,
aloe,
croton (codiaeum),
dracaena.
Cactușii, orhideele și azaleele nu pot fi udați cu apă de sfeclă roșie!
Cum să uzi florile astfel încât să crească mai repede?
În primul rând, trebuie să cureți sfecla de coajă și să o tai în bucăți. Bucățile se sfeclă se pun într-o oală cu apă și se pn la fiert. După fierbere, redu focul și fierbe sfecla până când este gata.
Lasă apa să se răcească și scoate bucățile de sfeclă. Această apă de păstrează doar în frigider.
Planta care poate fi toxică: cu toții o folosim pentru a da aromă bucatelor
Se diluează apa în care a fiert sfecla cu apă curată în proporție de 1:1, și se adaugă puțin zahăr și, după aceea, poți uda florile în siguranță.
În același timp, grădinarii recomandă să faci acest lucru nu mai mult de o dată pe săptămână și, cu siguranță, nu în perioada de înflorire.
Păstrează lalelele tăiate mai mult timp: adaugă acest ingredient în vază
Trebuie să ai grijă când uzi plantele, deoarece apa de sfeclă nu trebuie să cadă pe flori. După cum vezi, totul este simplu. Fă o astfel de soluție de sfeclă și vei vedea imediat cum plantele tale vor deveni mai frumoase și mai sănătoase.
Vezi și: Folosește corect bicarbonatul și plantele din casă vor înflori luxuriant
Bicarbonatul de sodiu este un ajutor indispensabil pentru grădinari și cultivatori de flori. Acest produs prezent în toate bucătăriile este un supliment util pentru plantele din grădină. Nu trebuie să-ți fie teamă să utilizezi bicarbonat de sodiu dacă vrei să îngrijești adecvat flori de cameră și culturi de grădină.
Bicarbonatul este util dacă dorești să rezolvi următoarele probleme cum ar fi: dezinfectarea semințelor, eliminarea dăunătorilor și a ciupercilor.
Cum să crești salată verde pe pervaz: sfaturi simple pentru grădinarii începători
Bicarbonatul este folosit pentru a distruge buruienile, pentru a reduce aciditatea solului și pentru a îmbunătăți gustul fructelor. Acest produs nu va dăuna insectelor benefice din grădină și nici nu va afecta calitatea recoltei.
Acest îngrășământ va face ca plantele să crească repede și să înflorească luxuriant. Folosește mijloacele disponibile pentru a prepara o soluție nutritivă din apă, bicarbonat și semințe de in.
Punem 1 linguriță de bicarbonat și semințe de in într-un recipient. Se toarnă 1 litru de apă și se lasă să stea 2 ore. Trece soluția prin blender pentru a zdrobi semințele de in. Soluția se strecoară și ai adaugă 2 litri de apă curată. Udă florile, cu această soluție, o data la 30 de zile.
Plantelor de interior le va plăcea cu siguranță acest pansament. Îngrășământul pe bază de bicarbonat și semințe de in va crește numărul de flori, va preveni uscarea frunzelor și va întări rădăcinile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Călin Donca, nou mesaj din spatele gratiilor / Răspuns pentru Dorian Popa / Ce se întâmplă cu banii celor care au investit în panouri / video
- ICCJ: Badea, Ciuvică, Gâdea primesc despăgubiri de la Camelia Bogdan. Fosta judecătoare cerea 100 de milioane de lei
- Este sau nu momentul pentru investiţii imobiliare? Iancu Guda spune care e "casa pe care ne-o permitem"
- Florin Dumitrescu, după anunțul făcut de Irina Fodor în timpul filmărilor de la Chefi la cuțite: "A căzut cerul pe mine!"
- Liderul FPÖ îl compară pe Nehammer cu o cămilă. Care e motivul ironiei
- „Poartă-te cu pacientul aşa cum ai dori să fii tratat tu dacă ai fi bolnav”. De Ziua Internaţională a Medicului, dr. Șerban Bubenek oferă sfaturi colegilor săi / video
- "Primeam aceeași mâncare. În zilele rele, iarbă". Marius Balo, mărturisiri din calvarul trăit în închisoarea din China: "Trebuia să folosim gaura pentru nevoi. Erai forțat să-i privești"
- BANCUL ZILEI: Un primar, la încheierea conturilor cu viața...
- Măsuri care vizează toți angajații MAI. Despescu: Test obligatoriu. Cine nu se supune... ne pare rău. Nu putem fi colegi / video
- Mircea Badea, reacție după incidentul lui George Simion cu bărbatul care-l întreba insistent „Cum este să fii rusofil?”