Data actualizării:
Data publicării:

Ucraina a distrus un important pod în regiunea Kursk. Sute de militari ruși ar fi rămas izolați în localitățile vizate de Kiev / foto în articol

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Armata ucraineană a distrus podul care traversează râul Seym din regiunea Kursk, în apropierea localității Glushkovo.

Anton Geraschenko, fost ministru adjunct al Afacerilor Interne din Ucraina, informează într-o postare pe X că forțele Kievului au distrus podul care traversează râul Seym, în sud-vestul Rusiei, în regiunea Kursk.

„Există informații că podul a fost distrus de Forțele Armate Ucrainene în cadrul operațiunii din regiunea Kursk.

„Ucrainenii au lovit din nou podul. După aceea, unul dintre stâlipi s-a prăbușit. O parte a districtului Glushkovsky este acum izolată - Tyotkino, Popovo-Lejachi, Volfino și alte aproximativ 27 de așezări“, susține presa rusă.

Se pare că între 700 și 1.000 de soldați ruși ar fi fost izolați de „restul țării”, susțin canalele rusești Telegram“, a scris Anton Geraschenko pe X.

Militarii ucraineni și-au intensificat în ultimele zile eforturile de a cuceri și orașul Korenevo, aflat pe malul aceluiași râu Seym, la nord-est de Glushkovo. Mai multe sate din regiune se află deja sub control ucrainean.

La stud însă, în apropiere de Sudja, primul oraș ocupat în totalitate de ucraineni, forțele ruse și-au intensificat contraatacurile și au reușit să stopeze parțial avansul Ucrainei către capitala regională Kursk. 

CITEȘTE ȘI           -          Comentatorii de la televiziunea de stat din Rusia, în alertă din cauza invaziei în Kursk: Am putea pierde / video

Putin a prezidat o nouă ședință a Consiliului de Securitate al Rusiei

 

Președintele rus Vladimir Putin a prezidat azi după-amiază o nouă ședință a consiliului de securitate. Potrivit agenției de presă Reuters, Putin a spus că discuția se va concentra pe „noile soluții tehnice” folosite în conflict, potrivit BBC.

Între timp, ministerul rus al apărării a sugerat că forțele sale au respins atacurile ucrainene asupra satelor din regiunile Kursk și Bryansk.

De cealaltă parte, președinția de la Kiev spune că a determina Rusia să negocieze în condițiile Ucrainei este unul dintre obiectivele din spatele incursiunii în regiunea Kursk.

„Ucraina nu este interesată să ocupe teritoriile rusești”, a spus Mykhailo Podolyak într-o declarație pe rețelele de socializare.

„Dar dacă vorbim despre potențiale negocieri – subliniez potențialul – va trebui să punem [Rusia] la masa de negocieri. În propriile noastre condiții”, a adăugat el.

Podolyak a precizat că incursiunea va influența și opinia publică pentru că „rușii sunt în mod evident speriați. Sunt șocați”, de capacitatea forțelor Ucrainei de a intra pe teritoriul rus.

„Schimbările negative ale stării psihologice a populației ruse vor fi un alt argument pentru începerea negocierilor”, a mai spus el.

CITEȘTE ȘI              -              Răsturnare de situație. Lukașenko, prietenul lui Putin, cere pace între Rusia și Ucraina: Nu vrem război împotriva întregului NATO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel