Data publicării:

Turiştii, test PCR şi după vaccinare. Dr. Tudor Ciuhodaru, solicitare către Comisia Europeană după mesajul autorităţilor sanitare din Franţa

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursa: Facebook Tudor Ciuhodaru
Sursa: Facebook Tudor Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru, europarlamentar şi membru în Comisia pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţă Alimentară din Parlamentul European, a venit cu precizări despre călătoriile în străinătate în contextul vaccinării anti COVID-19. 

"La nivelul Uniunii Europene am lansat o astfel de întrebare. Am întrebat Comisia Europeană, dar dacă ne uităm la ce spune Înalta Autoritate de Sănătate din Franţa, dacă eşti vaccinat nu înseamnă că nu transmiţi coronavirusul. Dacă transmiţi, înseamnă că faci PCR. E simplu! Eu la şcoală am învăţat că dacă mă vaccinez, ori nu fac boala, ori fac o formă uşoară. Dar nu spune nicăieri că nu transmit boala!

Practic, eu am cerut să stabilim o strategie comună la nivelul UE de depistare, testare şi vaccinare. Am întrebat Comisia Europeană care vor fi etapele următoare, cât durează imunitatea dată de aceste vaccinuri şi dacă va mai fi necesară evaluarea de acest tip, PCR, inclusiv pentru călătorii, pentru transporturi. Asta am întrebat clar, dacă persoanele vaccinate mai au nevoie de test PCR pentru călătorii. Momentan nu am primit un răspuns", a declarat Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Testul rapid, soluţia perfectă pentru călătorii 

"Testul rapid dă rezultate în 15 minute. Poate fi o soluţie, fără dubii. Avem nevoie de o strategie la nivel european", a mai spus europarlamentarul. 

Trepiedul de combatere a pandemiei

"Ca să te lupţi cu pandemia, la ora actuală văd un trepied, trei categorii de măsuri: 

1. Testarea extinsă - cea mai practică în acest moment. Practic, nu faci coronavirus dacă nu te întâlneşti cu persoanele infectate. 

2. Imunizare. Din păcate, vom avea nevoie de 1 an şi 4 luni să terminăm cele 10 milioane de doze în ritmul în care se vaccinează în România acum. 

3. Găsirea unui terapii eficiente. Nu se mai aude nimic de anticorpii monoclonali. Ar fi ideal un medicament antiviral. Dacă am putea lua o pastilă care să ne vindece rapid, ar fi perfect", a mai spus medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel