Urmărește emisiunea live
Turcia a autorizat utilizarea serului chinezesc CoronaVac. Eficacitatea acestui vaccin anti-COVID, neclară
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Turcia a autorizat utilizarea vaccinului CoronaVac împotriva coronavirusului, produs de compania chineză Sinovac.

Turcia a autorizat miercuri utilizarea vaccinului CoronaVac împotriva coronavirusului, produs de compania chineză Sinovac, transmite Agerpres. Vaccinarea populației cu acest ser va începe joi, 14 ianuarie, începând cu personalul din sistemul sanitar, relatează AFP şi dpa.

Mai mulți oficiali, vaccinați în direct la TV



La scurt timp după anunţul privind autorizarea de urgenţă acordată de Institutul turc pentru medicamente şi echipamente medicale, ministrul sănătăţii al Turciei, Fahrettin Koca, s-a vaccinat în faţa camerelor de filmat, urmat de membri ai Consiliului ştiinţific turc.

"Toată lumea trebuie să fie vaccinată pentru a ne putea întoarce la viaţa de dinainte. Acesta este un vaccin sigur", a declarat Koca.

O campanie de vaccinare la scară amplă va fi lansată începând de joi, 14 ianuarie, începând cu personalul din sistemul sanitar de pe întreg teritoriul Turciei, a anunţat ministrul într-o conferinţă de presă.

Eficacitatea vaccinului chinezesc, o adevărată dilemă

Turcia a primit la sfârşitul lui decembrie o primă comandă de doze de vaccin de la Sinovac, după ce a afirmat la finalul primelor teste că acesta a fost eficient în proporţie de 91,25%, în pofida absenţei rezultatelor oficiale a testelor din faza trei.

Această rată este mult mai mare decât cea anunţată marţi de Institutul Butantan, însărcinat cu producţia acestui vaccin în Brazilia şi care a susţinut că vaccinul celor de la Sinovac a demonstrat o eficacitate globală de 50,38% împotriva COVID-19 în urma testelor clinice.

VEZI ȘI: Vaccinul chinez Sinovac din Brazilia, eficiență de doar 50,4%

Indonezia, care a început miercuri să vaccineze cu doze CoronaVac a anunţat la rândul său o rată de eficacitate de 65,3% la finalul testelor din faza trei.

În afară de acest vaccin, Turcia negociază cu laboratorul german BioNTech pentru achiziţionarea a 4,5 milioane de doze şi altor 30 de milioane opţional din vaccinul produs de acesta în colaborare cu Pfizer.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel