Tribunalul Bucureşti a respins anularea PUZ-urilor sectoarelor 2 şi 4. BREC: Un prim pas spre deblocarea unei situaţii create artificial
Autor: Editor Team | Publicat pe: 02 Martie 2023, 13:03
WhatsApp
Fotografie de la EKATERINA  BOLOVTSOVA, Pexels
Fotografie de la EKATERINA BOLOVTSOVA, Pexels
Bucharest Real Estate Club (BREC) salută decizia tribunalului Bucureşti de a respinge anularea PUZ-urilor sectoarelor 2 şi 4. 

"Decizia Tribunalului București de a respinge anularea PUZ-urilor din Sectoarele 2 și 4 este un prim pas spre deblocarea unei situații create în mod artificial, prin care Capitalei i se restituie dreptul la dezvoltare.

Bucureștiul are nevoie de reglementări clare și previzibile în domeniul urbanismului. Este inadmisibil ca o capitală europeană, în secolul 21, să nu aibă o reglementare de urbanism coerentă, acceptată de toți actorii.

Bucharest Real Estate Club (BREC), care reprezintă mari dezvoltatori, companii de construcții și de consultanță din real-estate, își exprimă speranța că întregul efort administrativ și legal va fi în sensul definitivării cadrului legal în ceea ce privește dezvoltarea urbană a Bucureștiului.

Ne confruntăm cu o problemă latentă de peste 25 de ani care a generat un context dificil atât pentru administrația locală, cât și pentru actorii privați.

BREC a fost și rămâne deschis dialogului cu autoritățile pentru identificarea celor mai bune soluții astfel încât Bucureștiul să reintre într-un cadru de normalitate.

O analiză recentă realizată de BREC a relevat faptul că investitorii își doresc predictibilitate în legislație și o procedură clară în vederea obținerii autorizațiilor de construcții. Climatul urbanistic incert privează Bucureștiul, care generează o treime din PIB-ul național, de investiții în proiecte imobiliare moderne și sigure. Pagubele suferite de Capitală sunt evidente și cuantificabile, tot mai mulți investitori îndreptându-și atenția spre alte orașe. Clujul, Iașul, Timișoara, Brașovul, Constanța vor atrage investiții de până la 1,2 miliarde de euro anul acesta", transmite BREC printr-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?