Trei plante parfumate, ideale pentru balcoane și grădini umbrite
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Trei plante parfumate, ideale pentru balcoane și grădini umbrite.  Sursa - Pexels
Trei plante parfumate, ideale pentru balcoane și grădini umbrite. Sursa - Pexels
Majoritatea plantelor aromatice preferă o expunere însorită, în timp ce unele preferă umbra.  

Printre plantele care preferă umbra se numără dafinul, pătrunjelul și ghimbirul. Acestea sunt folosite în bucătărie pentru a aromatiza mâncarea. În acest articol veți descoperi principalele caracteristici ale acestor plante aromatice.

Dafinul este o plantă foarte parfumată, folosită des în bucătărie. Datorită dimensiunilor sale generoase, planta este adesea folosită ca și un gard viu. Dafinul preferă o umbră parțială și un sol bogat în humus. Așadar, solul trebuie să fie bine drenat pentru a evita putrezirea rădăcinilor. În ceea ce privește irigarea, ar fi bine să așteptați ca solul să se usuce înainte de a uda planta. Dafinul poate fi cultivat atât în ​​ghivece, cât și în pământ pentru a crea gard viu și despărțitor.

Ai fost în vacanță și plantele din casă s-au uscat? Le poți salva dacă faci asta

A doua plantă care preferă o expunere umbrită, dar luminoasă este pătrunjelul. Planta rezistă mult și în lipsa apei și necesita o îngrijire minimă. Se plantează în luna februarie, într-un sol bogat și bine drenat. În ceea ce privește irigarea, ar fi de preferat să se păstreze solul umed, însă pătrunjelul poate fi cultivat și la soare. De fapt, se adaptează bine tuturor condițiilor. Poate fi cultivat și în ghivece, pe un pervaz, unde soarele ajunge câteva ore pe zi.

Eliminați pentru totdeauna buruienile din grădină. Iată o soluție ciudată, dar eficientă

A treia dintre cele 3 plante parfumate, ideale pentru balcoane și spațiile umbrite, este ghimbirul. Planta este folosită, pe scară largă, în bucătărie. Rădăcinile sunt rizomi care trebuie plantați  primăvara într-un sol bine drenat și bogat. Nu udați planta în exces, ci mențineți solul umed. De asemenea, folosiți îngrășământ pentru plante pentru a accelera creșterea ghimbirului.

 

BONUS. Nu mai aruncați zațul de cafea: valorează cât aurul pentru plante 

 

Pe rafturile magazinelor se găsesc foarte multe produse pentru plante, dar acestea pot fi înlocuite cu unele făcute în casă din ingrediente simple. În plus, și fără costuri.

Astăzi vom vorbi despre zațul de cafea, pe care, de obicei, îl aruncați la gunoi. Să știți că nu ar trebuie să o mai faceți. Zațul de cafea poate fi folosit în locul îngrășământului și vă poate ajuta să economisiți mulți bani.

Cum puteți pregăti un amestec pentru plante, cu ingrediente simple pe care le aveți deja acasă?

Ai prea multe mere? Prepară niște gogoși pufoase și delicioase

Dar mai întâi, să vedem la ce mai putem folosi zațul de cafea în afară de grădinărit. În primul rând,  această pudră poate fi folosită în preparatele culinare. De exemplu, poate fi adăugat în clătite sau în deserturi pentru a le da un gust deosebit.

Alternativ, zațul poate fi folosit ca exfoliant corporal datorită granulelor sale.

Chiuveta din oțel inoxidabil s-a înnegrit? Un produs ieftin vă scapă de problemă și vă scutește de cheltuieli

Când vine vorba despre grădinărit, zațul acționează mai bine atunci când este amestecat cu alte elemente. Zațul de cafea se combină excelent cu cojile de ouă, tocate mărunt. O altă combinație recomandată este cea cu apă minerală și scorțișoară. Amestecați toate ingredientele și puneți câte o linguriță din produs în ghivecele cu flori. Prin amestecarea acestor trei ingrediente veți obține un produs, bogat în în potasiu, fosfor și azot. Prin urmare, acest produs poate înlocui cu succes îngrășămintele chimice scumpe, pe care le cumpărați din magazine.

 

 

BONUS. Planta care este un magnet pentru bani: ține-o în casă și viața ta se va schimba

Planta de apartament Haemanthus albiflos (crin), numita uneori “Urechi de elefant” sau “Pensula alba”, este originara din Africa de sud, din zonele subtropicale.

Dacă haemanthus se simte bine în casă, locuitorii săi nu vor fi niciodată atinși de nevoie. În plus, planta protejează casa de energiile negative, de persoane invidioase și blesteme.  

Haemanthus  este o floare exotică, care, datorită aspectului său neobișnuit, a dat naștere mai multor superstiții. Se spune că această plantă aduce beneficii și bogăție proprietarului său.

În ciuda zvonurilor, haemanthus nu reprezintă un pericol pentru oameni. Singura parte a plantei care conține toxine este bulbul său, așa că este mai bine să folosiți mănuși atunci când o sădiți.

Trucul cu care puteți schimba culoarea hortensiilor din curte: este ieftin și ușor!

O altă caracteristică a plante este mirosul specific în timpul înfloririi, care nu place tuturor. Dar din nou, acest parfum nu reprezintă o amenințare pentru oameni.

Astfel, răspunzând la întrebarea dacă este posibil să păstrați haemanthus în casă, răspunsul va fi pozitiv. În plus, planta este nepretențioasă.  Nu îi plac udarea excesivă, razele directe ale soarelui sau zonele întunecoase.

Semne și superstiții 

Specialiștii în ezoterism spun că haemanthus „funcţionează” ca un magnet pentru bani. Dacă floarea se simte bine în casă, atunci locuitorii ei nu vor fi niciodată atinși de nevoie. Floarea protejează casa de negativitatea externă, de persoane invidioase și de blesteme.  

Mirosul special pe care îl răspândește planta înflorită este asociat cu producerea de substanțe speciale care au un efect foarte pozitiv asupra proceselor metabolice din corpul uman, în special, stabilizează tensiunea arterială.

În plus, această plantă îmbunătățește somnul, crește vitalitatea, afectează pozitiv echilibrul hormonal și metabolismul locuitorilor apartamentului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel