Data publicării:
Trei milioane de euro cer niște hackeri pentru returnarea datelor unor artişti
Hackeri din Italia au cerut o răscumpărare de 3 milioane de euro pentru returnarea datelor unor artişti.
Hackeri din Italia au furat cantităţi masive de date despre artişti şi au cerut o răscumpărare de 3 milioane de euro pentru returnarea lor, relatează dpa, scrie Agerpres.
Societatea Italiană a Autorilor şi a Editorilor (SIAE) - care colectează redevenţe în numele muzicienilor, actorilor, autorilor şi dansatorilor - a fost miercuri ţinta piraţilor informatici, rezultând în circa 60 de gigabiţi de material criptat şi acum ilizibil.
Directorul SIAE, Geatano Blandini, a declarat pentru agenţia de presă ANSA că 28.000 de documente - inclusiv adrese, cărţi de identitate şi informaţii medicale - au fost descărcate şi au apărut deja parţial la vânzare pe dark web.
Răscumpărare de trei milioane de euro
Hackerii cer o răscumpărare de 3 milioane de euro în bitcoin, a spus el. "SIAE nu va plăti o răscumpărare", a spus Blandini, adăugând că autorităţile investighează în prezent cazul.
A fost un atac cibernetic de tip ransomware, a spus Geatano Blandini.
Prin atacurile de tip ransomware datele victimelor sunt criptate. De obicei hackerii oferă victimei atacului o cheie de criptare, în schimbul unor plăţi în criptomonedă care pot fi de sute de mii sau chiar de milioane de dolari.
Se pare că în urmă cu câteva săptămâni a mai existat un atac asupra SIAE, pentru care un grup de hackeri numit Everest şi-a asumat responsabilitatea, a precizat ANSA.
Un hacker a făcut pagube de peste 150 de milioane de dolari
Poliţia ucraineană a anunţat că a arestat un bărbat de 25 de ani care a atacat informatic peste 100 de companii străine şi a produs daune în valoare de mai mult de 150 de milioane de dolari, relatează Agerpres, citând Reuters.
Hackerul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a folosit acţiuni de tip 'phishing' şi a atacat software-uri pentru a obţine accesarea de la distanţă a calculatoarelor, se arată într-un comunicat al poliţiei.
Printre victime s-au numărat "companii de energie şi turism faimoase la nivel mondial", conform poliţiei. Hackerul a fost prins cu ajutorul forţelor de poliţie din SUA şi Franţa, precum şi cu sprijinul Europol şi Interpol. Poliţia a făcut percheziţii la locuinţele inculpatului şi rudelor sale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News