Tratamentul unui bolnav Covid la ATI pentru o zi. Spital din Germania, imagine virală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay
Reprezentanții unui spital din Germania au publicat o fotografie prin care au arătat ce înseamnă tratamentul pentru o zi la Terapie Intensivă în cazul unui singur bolnav de Covid-19. 

Reprezentanții Spitalului Rottal-Inn din Eggenfelden, Germania, au publicat o fotografie cu o masă plină de fiole și perfuzii - asta înseamnă tratamentul pentru o zi la Terapie Intensivă în cazul unui bolnav de Covid-19, spun medicii. 

„Aceste medicamente, perfuzii și dietă lichidă sunt administrate unui pacient grav bolnav cu Covid, ventilat la terapie intensivă – PE ZI. Un singur vaccin te poate proteja de toate astea”, au notat medicii de la Rottal-Inn Kliniken în dreptul fotografiei.

Cu câteva zile înainte de publicarea imaginii, a fost un protest împotriva vaccinării chiar în fața spitalului. „Un protest în fața unei clinici cu pacienți Covid-19 care luptă pentru viața lor în Terapie Intensivă este de neînțeles. Medicii și asistenții sunt epuizați în permanență și furioși pentru că dacă ar fi fost mai mulți vaccinați, n-ar fi avut atâția pacienți”, a spus conducerea spitalului, conform Fanpage.it.

Imaginea a fost preluată de publicația italiană citată anterior, care a precizat și că „spitalul se afla în colaps după creșterea numărului de cazuri de pacienți cu Covid-19.” Fotografia reprezintă, potrivit jurnaliștilor din Peninsulă, „un gest aproape disperat de la un spital al cărui director anunțase în urmă cu doar o săptămână că nu mai aveau capacitatea de a primi niciun nou pacient.”

CITEȘTE ȘI: Membrii noului Guvern din Germania. Principalele măsuri din programul de guvernare. Salariul minim, majorat

Majoritatea germanilor sprijină vaccinarea obligatorie anti-COVID-19

Aproape două treimi din populaţia Germaniei susţine vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 - o propunere care urmează să ajungă în curând în Parlamentul german, conform unui sondaj publicat duminică, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Rezultatele sondajului arată că 63% dintre respondenţi susţin imunizarea obligatorie a cetăţenilor germani împotriva coronavirusului, în timp ce 30% s-au opus şi 7% nu au dat niciun răspuns.

Sondajul a fost realizat de YouGov pentru dpa în rândul a 2.067 de persoane. În urmă cu aproximativ un an, după ce primele vaccinuri au fost administrate în Germania, la sfârşitul lunii decembrie 2020, circa 56% dintre germani susţineau obligativitatea vaccinării anti-COVID, în timp ce 33% erau împotrivă. (Mai multe detalii, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel