Topul țărilor cu cele mai bune recenzii în turism. România, pe locul 4, înaintea Greciei
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 27 aug 2022, 14:09
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Pixabay)
România i-a luat fața Greciei, într-un top al țărilor cu cele mai bune recenzii online oferite de turiști.

 România ocupă locul 4 în clasamentul din luna iulie 2022 al ţărilor cu cele mai bune recenzii online oferite de către turişti, potrivit unei postări pe Facebook a Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

Conform sursei citate, evaluarea a fost realizată în cadrul parteneriatul dintre Comisia Europeană pentru Turism (CET) şi TCI Research, pe baza recenziilor (rating & review) formulate de vizitatori, inventariate din mai mult de 25 de surse, printre care menţionăm TripAdvisor, Google Reviews, Facebook, Expedia şi Booking. Concret, au fost vizate cele mai populare 200 de hoteluri şi atracţii de turistice din fiecare ţară membră CET, dar şi din Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord şi Suedia, scrie Agerpres.

Primele trei poziţii au fost ocupate de Muntenegru, Polonia şi Italia. După România, în clasament urmează Grecia, Serbia, Republica Cehă, Croaţia, Spania şi Slovacia.

România este membră CET alături de alte 34 organizaţii de turism din Europa. Parteneriatul încheiat cu TCI Research are scopul de a monitoriza Pulsul Europei, prin platforma TRAVELSAT Pulse.

Citește și:

Există foarte multe lucruri de văzut în România, dar turismul național a primit o lovitură 

Lovitura este că... nu e promovat, mai precis nu există o strategie de atragere a turiștilor străini. Despre acest subiect au vorbit jurnalistul Val Vâlcu și consultantul Cozmin Gușă la DC News și DC News TV, în emisiunea "Deferiți mass-media”.

"În România, turismul are o problemă fundamentală, strategică. Nu este o chestiune așa de un an sau doi. Nu sunt politici, nu sunt atrași turiști străini, iar românii, când au șansa, o taie peste graniță. Competiția este pierdută, de exemplu, cu Grecia și Bulgaria”, a zis jurnalistul Val Vâlcu.

Consultantul Cozmin Gușă a spus că un alt motiv pentru care România pierde turiști este faptul că mai degrabă își fac publicitate străinii la noi: „Haideți să vă zic teoria mea: de ce este plină Grecia. Poate am mai spus, dar o mai spun să o audă cei care țin așa mult la profitul lor: Unele lanțuri hoteliere din străinătate au băgat mâna în buzunar și au făcut reclamă inclusiv în mass-media românească. Ăia renunță la parte din profitul lor, creează un fond pentru publicitate, astfel încât lumea să afle avantajele și serviciile pe care le oferă. În ultimele luni, românii au văzut doar reclame din Grecia, Turcia și Egipt. Au văzut cumva vreo reclamă de la români? Nimic. Bagă tot profitul în buzunar”.

Jurnalistul Val Vâlcu are și o altă teorie: "Ungurii și-au făcut un plan, cu mult înainte de Viktor Orban. Au zis: „ăsta e anul apelor minerale”. Nu au ape minerale, niște SPA-uri eventual, adică masaj. Și au promovat turismul balnear. Au mers, câțiva ani, pe teama aceasta. Au dezvoltat infrastructura, au făcut reclamă și oamenii au venit acolo. După aceea au venit cu turismul de hobby. Deci au avut un plan pentru turism”.

Vezi și: Programul "Litoralul pentru toți" se reia: Tarife cu până la 75% mai mici. Când va începe

Ai de gând să mergi în vacanță în Spania sau Portugalia? MAE, anunț pentru români

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?