Top cele mai rare flori din lume
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp

Pe întreg curinsul Terrei se găsesc câteva exemple de plante ale căror caracteristici sunt ieșite din comun. Un clasament al celor mai rare și spectaculoase flori din lume, realizat de TopTenz.

1.Campion (Silene tomentosa).Originară din Gibraltar, despre floarea Campion s-a crezut până în 1994 că este o specie de plantă dispărută deja. Apoi, un alpinist a descoperit un exemplar, iar planta a fost dusă la banca de semințe Millenium. Astăzi, floarea se poate găsi atât la Grădina Botanică din Gibraltar, cât și la Grădina Botanică Regală din Londra.

 2.Liana de jad. Uimește în primul rând prin culoarea sa, un turcoaz spectaculos, foarte rar întâlnit în natură. Habitatul său natural este în Filipine, însă floarea se găsește foarte greu, fiind amenințată de defrișările locale.

 3.Floarea de ciocolată (Cosmos astrosanguineus). Această floare este de un maron închis, este originară din Mexic, iar vara emite un puternic parfum de vanilie.

 4. Orhideea fantomă. Nu se hrănește prin fotosinteză, având nevoie de o ciupercă specifică la rădăcinile ei. Originară din pădurile din Cuba, se crede că floarea a dispărut de mai bine de 20 de ani. Florile cresc agățate în copacii de chiparos, plutind ca niște fantome, de aici venind și numele.

5. Floarea cadavru. Floarea extrem de rară nu are tulpină, frunze sau rădăcini, supraviețuind cu ajutorul viței de vie din Sumatra. Florile sale au 6 metri înălțime și 3 metri în diametru. Floarea emite un miros înțepător de cadavru, de aici venindu-i și numele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel