Titi Aur a spus că autostrăzile au dus la creşterea numărului de accidente rutiere în România. IGPR, cifre oficiale: Câţi români au murit pe autostrăzi în ultimii doi ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la photoGraph:, Pexels
Fotografie de la photoGraph:, Pexels
IGPR a spus, în exclusivitate pentru DC NEWS, câte accidente mortale au avut loc pe autostrăzile din România. Asta după ce Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a afirmat la DC Conducem că aceste şosele au dus, de fapt, la creşterea numărului de accidente în România. 

"Indirect, putem spune că dacă am avea o reţea foarte bună de autostrăzi, s-ar muta o parte din trafic acolo şi am conduce mai relaxaţi. Din păcate, în România s-a demonstrat, cu acte în regulă, că orice drum care a fost modernizat a dus la creşterea numărului de accidente. Autostrăzile au dus la creşterea numărului de accidente, raportat la orice. Cu orice raportăm din Europa, pe suta de kilometri, pe milionul de locuitori, la morţi şi răniţi suntem de departe fruntaşi", a declarat Titi Aur în cadrul emisiunii DC Conducem, de la DC NEWS. 

Poliţia Română, statistica oficială a accidentelor de pe autostrăzile din România 

Am cerut Inspectoratului General al Poliţiei Române să ne furnizeze statistica oficială a accidentelor de pe autostrăzi, pentru a compara cu spusele lui Titi Aur. Iar cifrele sunt cu adevărat tragice. 

"În anul 2022, pe autostrăzile din România s-au înregistrat 69 de accidente rutiere grave, în urma cărora 39 de persoane au fost rănite grav și 45 au decedat.

De asemenea, în anul 2021, au fost înregistrate 80 de accidente rutiere grave, în urma cărora 50 de persoane au decedat și 39 au fost rănite grav.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, în anul 2022, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au organizat acțiuni preventiv-reactive pentru reducerea riscului rutier, ce au avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe autostrăzi.

De asemenea, au fost desfășurate, pe autostrăzi, acțiuni stabilite prin Calendarul de activități al Rețelei Europene a Polițiilor Rutiere – ROADPOL pentru anul 2022, precum și prin Calendarul de acțiuni al Direcției Rutiere pentru anul 2022, pentru creșterea vizibilității poliției rutiere și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave și au fost inițiate și organizate acțiuni cu efective mărite prin angrenarea polițiștilor de la alte structuri de poliție autostrăzi pe tronsoanele unde au fost înregistrate elemente de risc rutier", arată IGPR într-un răspuns pentru DC NEWS.

Având în vedere faptul că România are 86.199 km drumuri naţionale, judeţene şi comunale şi doar 980 km autostrăzi. Pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale au murit 1337 de oameni în 2022, iar 45 au murit pe autostrăzi. Asta înseamnă că o persoană a murit la fiecare 21,7 km de autostradă. 

În ceea ce priveşte celelalte drumuri, la fiecare 64,4 km a murit o persoană. 

Acelaşi Titi Aur spune, însă, că lipsa autostrăzilor nu ne dă dreptul să conducem nebuneşte. 

"Cu siguranţă, în România putem vorbi despre o lipsă de infrastructură. Infrastructura rutieră. Cu siguranţă că drumurile nu sunt suficiente. Nu avem autostrăzi suficiente şi nici cum ar trebui să fie. Doar că noi nu avem dreptul moral, fiecare dintre noi, să ne asumăm nişte riscuri pe motivul că nu avem infrastructură. După ce că nu avem infrastructură, mai facem şi noi nebunii pe şosea? Important e să facem în aşa fel încât să nu facem accident", a declarat Titi Aur la DC Conducem.  VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel