Tinerii în vârstă de până la 35 ani care deţin o garsonieră ar putea accesa programul "Prima Casă"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
emil boc
emil boc

Premierul Emil Boc a cerut ministrului Finanţelor să discute cu băncile ca prin programul "Prima Casă" să poată cumpăra locuinţe şi tinerii în vârstă de până la 35 ani care deţin o garsonieră, dar vor un confort sporit, susţinând că doreşte astfel să menţină scopul social al programului.

Solicitarea a fost adresată ministrului în şedinţa de miercuri a Guvernului, după ce jurnaliştii au fost lăsaţi să intre în sala de şedinţă pentru câteva minute, informează Mediafax.

Premierul a arătat că ar fi normal ca în acest program să fie incluşi şi tinerii în vârstă de până la 35 ani care deţin o garsonieră, dar a căror situaţie familială, generată inclusiv de naşterea unui copil, necesită un spaţiu locativ mai mare.

El a cerut ministrului să discute cu băncile această variantă şi să îi prezinte concluziile săptămâna viitoare.

Premierul Emil Boc a anunţat, marţi, că Guvernul discută cu băncile varianta reducerii la jumătate a garanţiei statului la creditele alocate până în prezent prin programul "Prima Casă", astfel încât suma de 750 milioane euro, reprezentând jumătate din garanţiile emise, să poată fi folosită în continuare pentru acordarea de noi împrumuturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel