Data publicării:
”Timpul dictează viața”, atenționează Mirela Iordan, Pfizer: Să facem front comun pentru a fi mai puternici împreună/ VIDEO
Mirela Iordan, Country Manager Pfizer România, a vorbit despre evoluția medicinei românești, la Aspen Healthcare Summit 2023.
Mirela Iordan, Country Manager Pfizer România, a amintit progresele care s-au făcut în România, în ciuda provocărilor de ordin financiar care au împiedicat mai mereu dezvoltarea în domeniul medical.
"Eu văd totuși un progres. Un progres către digitalizare și inovare în ceea ce privește sistemul de sănătate. Și chiar dacă ne confruntăm cu provocări de ordin financiar, mai ales recent cu deficitul bugetar în România, trebuie să ne unim forțele și să facem front comun pentru a fi mai puternici împreună. Și când spun împreună mă refer la fuziunea dintre sistemul public și cel privat, mă refer la autorități, la comunitatea de medici, la zona academică... se întâmplă lucruri când colaborezi!
Din perspectiva Pfizer, ca prezență pregnantă în România de 30 de ani deja (eu fiind parte din acest peisaj de 23 de ani) aș îndrăzni să spun că România are o reputație notorie printre statele din Europa Centrală și, alături de Polonia și Grecia, țara noastră poate fi considerată "liberă" în toate sensurile. Investițiile care se fac aici în medicina inovativă, în promovarea educației dar și accesului la servicii medicale de top sunt de înaltă prioritate pentru Pfizer. Cred că pandemia ne-a oferit o mulțime de lecții și ne-a determinat să progresăm în multe domenii, în special în zona digitală. Bineînțeles, noua tehnologie duce la noi posibilități de tratament și chiar la producerea de noi vaccinuri.
În momentul de față, digitalizarea, peste tot în lume, a prins un așa avânt încât omenirii îi e greu să țină pasul. De multe ori ne găsim în situația în care nu înțelegem multe dintre provocările de natură digitală. Aici este nevoie de încredere. Iar încrederea vine odată cu date exacte, cu educație pe plan științific, nu prin acțiuni de necontrolat, nici prin zvonuri sau date inexacte. Din păcate, peste tot în lume, nu doar în România, rețelele sociale sunt principalul canal prin care informația ajunge la noi. E important să realizăm că noua tehnologie, fie că e vorba de viața de zi cu zi sau de sistemul medical, are nevoie să se bazeze pe o etică, pe o precizie a informației. Toate datele și informațiile care circulă în spațiul public trebuie atent prelucrate și, bineînțeles, validate de autorități.
”Se știe că România nu stă foarte bine la capitolul medicină preventivă”
Avem, de asemenea, progrese notabile și în zona medicamentelor. Sunt pași importanți în aprobarea campaniilor de conștientizare prin care nădăjduim să ajungem la cât mai mulți oameni cu informații corecte despre simptomatica unor anumite boli, unele cu risc crescut de mortalitate, pentru a preveni astfel sporirea ratelor de deces. Se știe că România nu stă foarte bine la capitolul medicină preventivă. De aceea, prevenția este cheia, nu se limitează doar la vaccinare, dar imunizarea este esențială, mai cu seamă în cazul bebelușilor și al vârstnicilor de peste 65 de ani. Acolo unde există o modalitate de protejare sub forma unui vaccin cu efect imediat trebuie profitat la maxim. Timpul dictează viața. Nu ar trebui să avem nicio urmă de dubiu și niciun semn de întrebare atunci când vorbim despre posibilități medicale validate la nivel global și reglementate de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România" a punctat reprezentantul Pfizer în cadrul dezbaterii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News