Ți-au rămas niște albușuri de la o rețetă? Prepară un detergent ecologic: noi îi spune cum
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ți-au rămas niște albușuri de la o rețetă. Prepară un detergent ecologic- noi îi spune cum. Sursa - Pexels
Ți-au rămas niște albușuri de la o rețetă. Prepară un detergent ecologic- noi îi spune cum. Sursa - Pexels
Dacă ai preparat un desert, pentru care ai avut nevoie doar de gălbenușuri, știi ce să faci cu albușurile? Gândul te duci imediat la bezele, care sunt excelente după cină, dar și ca o gustare delicioasă în timpul zilei.

Dar dacă nu îți plan bezele? Trebuie să știi că albușurile pot fi folosite foarte util în alte scopuri. Există trucuri pentru a le folosi într-un mod alternativ și pentru a rezolva unele probleme. Din albușurile rămase poți face un detergent ecologic și economic. Ești curios cum? 


Amestecă ulei de cocos cu miere și avocado. Aplică masca pe păr și bucură-te de rezultat: un truc secret cu efect imediat

În primul rând, trebuie să bateți albușurile rămase până se întăresc. De fapt, prin încorporarea aerului, acestea vor fi mai puțin lipicioase și ușor de utilizat în mod inovator și surprinzător. Adăugați apoi câteva picături de oțet de vin alb în albușuri.

Înmuiați o cârpă din microfibră în soluție și utilizați-o pentru a curăța mobilierul din lemn. Vei fi fermecat de noua lor splendoare. Și nici praful nu se va așeza imediat.  

De asemenea, puteți înmuia un bumbac în albușul de ou și frec ușor frunzele plantelor de interior: vor fi strălucitoare, ca niciodată!

Folosește o lumânare și baia ta va fi mai curată ca niciodată: un truc la care nu te-ai gândit vreodată

Introduceți o cârpă curată în albușul de ou și frecați cu ea pielea pantofilor, a curelelor, genților sau jachetelor. Pielea va fi din nou strălucitoare, foarte curată și va arăta ca nouă.

Încearcă să folosești albușurile pentru a lipi hârtie și carton: chiar și micile lucrări ale casei se vor dovedi a fi adevărate capodopere. Etanșarea  este perfectă pentru acest tip de material. În acest fel vei face o creație ecologică și non-toxica, doar cu ingrediente naturale. Acum că știi cum să reciclezi albușurile rămase, nu te vei mai arunca niciodată!  

BONUS. Pune zece foi de dafin în mașina de spălat: vei fi uimit de rezultate

 

În timp hainele noaste își pierd culoarea: fie din cauza spălatului, fie din cauza purtării dese. Acest lucru ne întristează dacă este vorba despre haina preferată. Dar nu disperați, deoarece această problemă are o soluție. 

Nu trebuie să aruncăm hainele care și-au pierdut strălucirea. Dimpotrivă le putem readuce la viață,  datorită unui truc genial, pe cât de vechi, pe atât de eficient. 

Ne salvează frunzele de dafin. Această plantă aromatică, folosită în mod normal în bucătărie, fixează culorile pe țesături, le revigorează și le păstrează intacte, în ciuda spălării.  

Curăță ușor recipientul pentru ulei: cu această metodă ieftină vei scăpa rapid de stratul de grăsime

Tot ce trebuie să faci este să pui frunze de dafin în mașina de spălat și îți poți lua adio de la hainele  decolorate!

Pentru a păstra intacte culorile, pregătește un lighean mare în care vei pune hainele tale preferate, care trebuie spălate. 

Fierbe 4 linguri pline de bicarbonat de sodiu și 10 foi de dafin într-o oală mare. După ce apa începe să fiarbă mai ține oala pe foc încă 20 de minute: în acest fel frunzele de dafin vor  își vor elibera calitățile astringente.

Praful de pe mobilă va rămâne doar o amintire: soluția este în bucătărie. Te-ai gândit la asta?

Opriți gazul și lăsați apa să se răcească. Apoi turnați apa în ligheanul cu haine.  lăsați-le în apa o zi întreagă.  După ce timpu a expirat, clătiți hainele și continuați să le spălați în mod obișnuit în mașina de spălat.

Alternativa la această procedură este să introduceți cele 10 foi de dafin și 4 linguri de bicarbonat de sodiu într-o pungă mică din pânză. Închideți ermetic punga și  puneți-o în cuva mașinii de spălat. Hainele trebuie spălate la cel puțin la 30°.

Trei moduri neobișnuite de utilizare a cuptorului cu microunde, pe care, cu siguranță, nu le cunoșteai

Există și alte metode de păstrare a culorii țesăturilor.  Puteți înlocui frunza de dafin cu cinci linguri de sare grunjoasă sau cu un pahar plin cu oțet de mere, folosind aceleași metode descrise mai sus (înmuiere timp de 24 de ore).

Ceaiul negru te poate ajuta, de asemenea, să revigorezi culorile. Un plic de ceai la o cană de apă clocotită va fi suficient. Diluați ceaiul într-un lighean cu apă în care veți pune hainele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel