Te vaccinezi anti COVID-19, mergi mai repede la restaurant şi cinema. Propunere din Guvernul Germaniei
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ministrul german de Externe propune ca persoanele vaccinate să îşi reia viaţa normală. Sursa: Pixabay
Ministrul german de Externe propune ca persoanele vaccinate să îşi reia viaţa normală. Sursa: Pixabay
Oamenii care au fost vaccinați împotriva COVID-19 ar trebui să poată merge la restaurante și cinematografe mai devreme decât alții, a spus ministrul afacerilor externe al Germaniei, Heiko Maas.

Opinia ministrului contrazice alți membri ai cabinetului care până acum s-au opus libertăților speciale pentru cei vaccinați, scrie Reuters.

Heiko Maas a declarat că statul a restricționat masiv drepturile de bază ale oamenilor pentru a reduce răspândirea coronavirusului și pentru a evita supraîncărcarea spitalelor.

„Nu e deocamdată clar în ce măsură persoanele vaccinate îi pot infecta pe ceilalți", a declarat Maas pentru ziarul Bild: „Ceea ce este clar, însă, este că o persoană vaccinată nu mai ia vreun aparat de ventilaţie de la nimeni. Iar acest lucru elimină cel puțin un motiv pentru restricționarea drepturilor fundamentale”.

Aproximativ 1 milion de persoane din Germania fuseseră vaccinate până vineri, potrivit Institutului Robert Koch.

Comentariile lui Maas contrastează cu alți miniștri germani, care s-au opus unor astfel de drepturi speciale, temându-se că ar putea duce la inegalități în societate într-un moment în care nu toată lumea are ocazia să fie vaccinată.

Ministrul de interne Horst Seehofer spunea că distincția dintre persoanele vaccinate și cele nevaccinate ar echivala cu vaccinarea obligatorie.

Germania a prelungit restricțiile până cel puțin la sfârșitul lunii ianuarie, scrie Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel