Taxele locale ar putea fi majorate cu până la 50 la sută
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Taxele și impozitele locale ar putea crește cu până la 50 la sută,  a anunţat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. Deși valoarea taxelor locale sunt atributul autorităților locale, Ialomițianu  a declarat că ministerul poate  modifica legea care prevede pragul de majorare a acestora, deci poate limita cererile autorităţilor locale de mărire a taxelor şi impozitelor peste un anumit nivel.

"Avem discuţii cu autorităţile locale să modificăm acel articol care ar permite autorităţilor locale să majoreze cu 20% taxele locale. Unii vorbesc de o modificare de 50%", a declarat ministrul finanţelor în casdrul unui interviu la postul public de televiziune.

"Este o variantă să lăsăm primăriile să majoreze la 50% dar trebuie să impunem criterii stricte. Nu orice regiune poate să îşi mărească taxele. Putem merge chiar pe zonele sau cartierele unei localităţi", a explicat ministrul. "S-ar putea ca, de exemplu, cartierul Primăverii din Bucureşti să aibă parte de un impozit mai mare iar alte cartiere, mai sărace, să plătească taxe mai mici", a exemplificat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel