Taxa pe soare va fi eliminată prin ordonanță. Sebastian Burduja anunță că are susținerea Comisiei Europene
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat că dorește eliminarea „taxei pe soare”, decizia fiind susținută și de Comisia Europeană.

Stația Electrică Nord, cea mai mare din sistemul de distribuție din România, a fost finalizată. Aceasta s-a bucurat de modernizări din partea Rețelei Electrice Muntenia. Investiția s-a ridicat la 70 de milioane de lei. Modernizarea a presupus consolidarea integrală a clădirii, dar și înlocuirea unor echipamente, fără a fi afectați clienții. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a participat la lansare, unde a anunțat eliminarea taxei pe soare care va fi abrogată prin ordonanţă. Totul a fost transmis de DCNewsTV, DCNews și DCBusiness, precum și pe Facebook și Youtube DCNews, de la ora 15:00.

"Este o evoluție importantă a sistemului"

"Aveți aici, dacă datele sunt corecte, 70.000 de consumatori finali care beneficiază de pe urma acestei investiții. Ea înseamnă, de fapt, șansa întregului sistem de a se moderniza, de a comoda noi prosumatori și cu această ocazie întăresc faptul că Ministerul Energiei va susține, și susține, eliminarea taxei pe soare. De altfel, avem și răspunsul formal de la Comisia Europeană care ne permite abrogarea acelui articol, un 'may clause' cum se spune, o clauză 'cu poate', ce o vom abroga prin ordonanța pe care o pregătim. (...) Este o evoluție importantă a sistemului. E o evoluție în concordanță cu 'cei trei D', și anume digitalizare, descentralizare, decarbonizare. Vă felicit pentru acest demers, știu că mai aveți multe în plan, că aveți un plan ambițios de investiții. Din fondul pentru modernizare mai urmează să vină o tranșă de jumătate de miliard de euro pentru distribuitori, pentru operatorii de distribuție. O să continuăm în ritm accelerat aceste investiții", a spus Sebastian Burduja.

CITEȘTE MAI MULTE DETALII: Sebastian Burduja anunță eliminarea "taxei pe soare"

VEZI VIDEO AICI: 

                                   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel