Tarom nu a învățat lecția Balotești. Ce greșeală a făcut compania în cazul Ben-Gurion
După ce au declarat că avionul implicat în incidentul de pe aeroportul din Tel Aviv că nu aparţine Tarom, compania revine şi confirmă că aeronava nu este alta decât cursa TAROM ROT 153.
Avionul a făcut un survol al aeroportului, procedură normală derulată la cererea turnului de control, după care a aterizat în condiţii normale. Turnul de control de pe aeroportul israelian i-a solicitat acest lucru întrucât pe pista pe care urma să fie efectuată aterizarea se afla un avion turcesc în staţionare . Reprezentanții Tarom spun că situaţia de pe aeroportul din Tel Aviv nu este considerată un incident din punct de vedere al procedurilor de siguranţă de zbor.
Chiar dacă piloții nu au avut nicio vină, dimpotrivă, au acționat corect, Tarom greșește din nou, la fel ca în cazul Balotești. În urmă cu 15 ani, o aeronavă Airbus aparținând Tarom a căzut la scurtă vreme după decolarea de pe Otopeni către Bruxelles. În mod paradoxal, compania nu a anunțat tragedia, așa cum recomandă toate manualele de relații publice. Timp de mai bine de șapte ore, cei de la Tarom nu au avut nicio comunicare publică, ceea ce a permis dezvoltarea zvonurilor și speculațiilor, mai ales că presa belgiană relata continuu despre accident. Când a început să dea explicații, compania nu a mai fost credibilă și nimeni nu a mai stat să asculte. Acum, reprezentanții Tarom au negat incidentul, în loc să anunțe evitarea lui ca pe o realizare a piloților. Bâlba de comunicare se răsfrânge asupra credibilității companiei. Se remarcă, de asemenea, că astfel de secretomanie ține de politica Tarom, care nu ia în calcul reacția publicului și accesul acestuia la mijloacele de comunicare în masă, ci doar respectarea propriilor norme de zbor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News