Tăriceanu, INTERCEPTAT. PROCES la ÎCCJ: Răspuns halucinant
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre interceptarea sa din 2014. 

”Până la urmă am primit informarea de la Parchet- n.r. cu privire la interceptarea sa în 2014, dar aș fi fost mai confortabil înainte să apară informația în spațiu public. Am făcut o contestația privind legalitatea măsurilor de interceptare în acel dosar. Contestația se judecă la Înalta Curte. Majoritatea interceptărilor telefonice au fost făcute în baza literei f, articolul 3 din legea siguranței naționale, unde definirea era la și altele. Acesta a fost articolul folosit pentru deciziile referitoare la ascultarea telefonică în masă a românilor.” a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3. 

INTERCEPTĂRILE, DISTRUSE

Președintele Senatului a adăugat: ”Am făcut un demers și am cerut să-mi fie puse la dispoziție interceptările, mi-au comunicat că nu au fost relevante pentru dosar și au distruse, mi-au răspuns că nu mai sunt disponibile. Am făcut solicitarea în termenul legal de 20 de zile”. 

Alessandra Stoicescu a precizat că este ”halucinant” acest răspuns în condițiile în care în 20 de zile de la informare putea să ceară interceptările, neavând procuratura dreptul să le distrugă între timp. 

[citeste si]

”Cred că interceptarea a fost cu mult peste șase luni, cred că interceptarea a început în 2012. Eu și familia suntem ascultați din 2008, an de an. Au fost alegeri, referendumul de demitere al președintelui Băsescu, altă perioadă în care știu foarte bine că am fost interceptat și a continuat” a conchis Călin Popescu Tăriceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel