Urmărește emisiunea live
Țări în care poți să fugi în cazul în care Putin ar apăsa butonul nuclear. Una din opțiuni e excelentă pentru a evita bombele, dar e groaznică pentru a trăi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Putin
Putin
Unde ai putea să fugi în caz de atac nuclear? Nu sunt atât de multe opțiuni, dar haideți să le vedem împreună.

În caz de atac nuclear, capacitatea de distrugere estimată a armelor actuale de pe planetă este suficientă pentru a distruge viața de pe Pământ. Dar făcând un exercițiu de imaginație: unde e cel mai sigur să trăiești în caz de atac nuclear? 

Islanda

Combinația dintre izolarea fizică, neutralitatea pe scena guvernamentală și un climat inospitalier îl fac un loc extraordinar pentru a fi ferit de problemele nucleare.

Noua Zeelandă

Noua Zeelanda este o țară foarte frumoasă. Fără arme nucleare, aproape deloc înarmată, este departe de orice. Poate fi o alegere bună pentru a-ți petrece sfârșitul lumii.

Guam

Țările care au fost de multă vreme baze importante pentru armata Statelor Unite se află de obicei în fruntea listei locurilor pe care bombele nucleare le vor distruge. În cazul Guam, adevărul este că nimeni nu își dorește să o distrugă cu adevărat. Este un pământ frumos, dar izolat, cu puține resurse și nu reprezintă o amenințare pentru nimeni.

Antarctica

Antarctica este o alegere evidentă, este un loc bun pentru a evita bombele, dar un loc groaznic pentru a trăi. Va trebui să împachetezi suficiente provizii, pentru că nu trăiești din acel pământ și ar fi bine să te rogi ca apocalipsa nucleară să aibă loc în timpul verii în emisfera sudică.

Polinezia Franceză

Cu peste 400 de insule, Polinezia Franceză este prea „împrăștiată” pentru a justifica cu adevărat un atac și suficient de departe de orice țărm. De asemenea, este un loc foarte frumos și durabil.

Africa de Sud

Africa de Sud are o infrastructură solidă și nu reprezintă o amenințare pentru nimeni. Ca bonus, engleza este vorbită în mod obișnuit acolo, oamenii tind să fie foarte primitori.

Insula Paștelui este o insulă polineziană din sud-estul Oceanului Pacific, aflată în cel mai sud-estic punct al triunghiului polinezian

Dacă doriți să vă adăpostiți de aruncările inițiale de bombe, precum și să luați în considerare capacitatea de a cultiva pământul și de a încerca să vă reconstruiți o viață, atunci Insulele Paștelui ar fi o alegere.

Aceste insule, situate în largul coastei Americii de Sud, sunt în mare parte nepopulate și atât de îndepărtate încât ar fi cu siguranță ultimul loc care va cădea victima unui atac nuclear. 

Această listă este, desigur, în mare măsură subiectivă. Depinde de mulți factori, nu în ultimul rând de capacitatea dumneavoastră de a călători și de a accesa unele dintre aceste locații îndepărtate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel