Talibanii afgani dezmint moartea molahului Omar
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mollahul Omar
Mollahul Omar

Mollahul Omar este în viaţă şi se află în siguranţă, a declarat un reprezentant al mişcării radicalilor talibani din Afganistan, în replică la mai multe ştiri difuzate anterior de diferite canale media privind presupusa ucidere a liderului talibanilor pe teritoriul Pakistanului, informează Reuters şi AFP.

„Este pură propagandă. Este absolut imposibil“, a declarat Zabihullah Mujahid, într-o convorbire telefonică, adăugând că acesta se află în Pakistan, într-un loc sigur, transmite Agerpres.

Liderul mişcării radicalilor talibani din Afganistan, mollahul Omar, a fost ucis în Pakistan, a transmis luni Xinhua, citând un canal de televiziune privat. Un responsabil din serviciile de securitate afgane a confirmat pentru Xinhua eliminarea mollahului Omar, indicând că acesta a fost ucis pe teritoriul Pakistanului vecin.

Mollahul Omar ar fi fost ucis în Pakistan

„Mollahul Omar a fost ucis pe drumul dintre oraşul pakistanez Quetta şi provincia Waziristanul de Nord'de la graniţa cu Afganistanul“, a relatat canalul de televiziune Tolo, într-un buletin de ştiri, citând surse anonime din serviciile secrete afgane. Nu sunt cunoscute alte detalii cu privire la modul în care a fost ucis ideologul talibanilor din Afganistan şi de către cine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel