Surpriză la Turneul Campionilor. Novak Djokovic, învins de Jannik Sinner - Video
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial din tenisul profesionist masculin, a fost învins de italianul Jannik Sinner (nr. 4), cu 7-5, 6-7 (5/7), 7-6 (7/2), la capătul unui meci care a durat peste trei ore, marţi, la Torino (Italia), în Grupa Verde a Turneului Campionilor (ATP Finals).

Impulsionat de public, jucătorul italian în vârstă de 22 de ani a produs senzaţie, reuşind să-l învingă pentru prima oară în cariera sa pe Djokovic (36 ani), deţinătorul recordului de titluri de Mare Şlem (24), care a câştigat recent al 40-lea trofeu Masters 1.000, la turneul de Paris-Bercy.

Novak Djokovic venea după o victorie dificilă în faţa danezului Holger Rune, cu 7-6 (7/4), 6-7 (1/7), 6-3, în meciul său de debut la competiţia de la Torino. El este nevoit acum să-l învingă pe polonezul Hubert Hurkacz (locul 9 ATP), pentru a se califica în semifinale.

VIDEO

Tot marţi, în cadrul aceleiaşi grupe, Holger Rune, numărul 8 mondial, a câştigat partida cu grecul Stefanos Tsitsipas (nr. 6), constrâns să abandoneze după doar trei ghemuri, din cauza unei accidentări la spate. Danezul în vârstă de 20 de ani, sfertfinalist la Roland Garros şi Wimbledon în acest an, rămâne la rândul său în cursa pentru un loc în semifinale.

Polonezul Hubert Hurkacz este cel care îl va înlocui pe Tsitsipas şi Grupa Verde şi îl va înfrunta pe Novak Djokovic joi. În şase dueluri anterioare, sârbul l-a învins de fiecare dată pe polonez. Turneul Campionilor continuă miercuri cu meciurile Carlos Alcaraz (Spania) - Andrei Rublev (Rusia) şi Daniil Medvedev (Rusia) - Alexander Zverev (Germania), din Grupa Roşie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel