Data publicării:

Superalimentele, gustările care te țin sătul multă vreme

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Superalimentele. FOTO: Freepik @azerbaijan_stocke
Superalimentele. FOTO: Freepik @azerbaijan_stocke
Care sunt cele mai bune superalimente ce vă potolesc foamea pe o perioadă mai mare de timp.

Superalimentele sunt la modă în aceste vremuri, când suntem în căutarea de soluții concentrate, pline de energie cu un consum mic. Această  de alimente conține fructe, legume, cereale și leguminoase care sunt incredibil de sănătoase și bogate în nutrienți.

În timp ce toate vin cu propriile lor beneficii unice pentru sănătate, unele superalimente reprezintă gustarea perfectă pentru a fi consumate între mese, deoarece te pot face să te simți sătul și mai energic înainte de a fi timpul să mănânci următoarea masă.

Aceste alimente sunt bogate în fibre, care ajută la menținerea stării de sațietate, cu un aport normal de alimente, deci și cu o șansă mare de scădere în greutate.

Alimentele bogate în fibre nu sunt digerate la fel ca alți carbohidrați, astfel încât consumul acestor alimente poate încetini procesul de digestie al organismului tău, lăsându-ți mai puțin foame. Alimentele bogate în proteine pot ajuta atât la reglarea hormonilor foamei, cât și la reducerea poftelor.

10 superalimente sățioase

Potrivit nutriționiștilor, o listă scurtă a celor mai bune 10 superalimente include:

Fisticul

”Proteinele sunt un macro puternic atunci când vine vorba de sațietate, iar fisticul este o gustare plină de proteine, deoarece oferă toți aminoacizii esențiali sub formă vegetală”, spune Lauren Manaker, nutriționist.

Fisticul este o sursă sănătoasă de fibre și grăsimi sănătoase care ajută la senzația de sațietate.

Mix de nuci și fructe uscate

Nucile și migdalele oferă grăsimi sănătoase și proteine pentru sațietate, în timp ce semințele de dovleac oferă magneziu și fier. De exemplu, merișoarele uscate adaugă dulceață naturală și antioxidanți, iar chipsurile de ciocolată neagră contribuie la beneficiile de stimulare a dispoziției.

Toast cu avocado

În sine, avocado este un superaliment îndrăgit, plin de grăsimi sănătoase și fibre, precum și de vitamine precum acidul folic, magneziu și vitamina E.

Combinat cu toastul din pâine de secară, se transformă într-o gustare sățioasă.

Pepene verde

Pepenele verde este bogat în fibre, dar și ajută la hidratare, având un conținut de 92% de apă, precum și nutrienți cu efect electrolitic.

”Uneori, oamenii se pot simți mai plini de energie atunci când nu sunt deshidratați, iar gustarea de pepene verde poate ajuta la atingerea acestui obiectiv”, afirmă Manaker, potrivit EatThis.

Iaurt grecesc cu fructe de pădure

Iaurtul grecesc este o gustare super-alimentară minunată, deoarece este bogat în proteine, ajutând la controlul apetitului, la sațietate și la menținerea mușchilor, și conține, de asemenea, probiotice care ajută la digestie și la sănătatea intestinelor.

Lapte

Cu carbohidrați naturali și 8 grame de proteine pe cană, laptele este o băutură accesibilă, accesibilă și bogată în nutrienți, care vă oferă tot ce aveți nevoie într-un singur pahar. Cu condiția să nu aveți intoleranță la lactoză.

Budinca de chia

Semințele de chia sunt un alt exemplu de sursă de proteine de origine vegetală și, chiar dacă aceste semințe sunt micuțe, ele au o cantitate mare de nutrienți.

Ouă fierte

Atunci când ești cu adevărat la ananghie și nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a pregăti o gustare bine gândită, prepararea câtorva ouă fierte tari și depozitarea lor în frigider poate fi salvatoare.

Năut prăjit

Năutul este un aliment bogat în fibre și proteine (8 grame de fibre și aproape 9 grame de proteine în 1/2 cutie) care vă poate ajuta să vă țineți foamea la distanță și să vă mențineți digestia sănătoasă, oferind în același timp organismului un plus de nutrienți și vitamine importante, cum ar fi manganul, acidul folic, cuprul, zincul și fierul.

Mere și unt de arahide

Un măr feliat cu unt de nuci este o gustare nostalgică pentru mulți, dar este, de asemenea, una care combină mai multe superalimente și care te poate face să te simți mai sătulă între mese.

Citește și: Tocană cu costiță afumată. Rețeta tradițional românească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel