Supă de usturoi, cu un gust bogat și o textură delicată. Rețetă spaniolă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Supă de usturoi, cu un gust bogat și o textură delicată. Rețetă spaniolă. Sursa - Pexels
Supă de usturoi, cu un gust bogat și o textură delicată. Rețetă spaniolă. Sursa - Pexels
Usturoiul este foarte popular în bucătăria spaniolă. Se adaugă aproape în toate felurile de mâncare și în cantități considerabile.  

Dacă vă place aroma de usturoi picant, încercați această rețetă. Supa de usturoi are un gust bogat și o textură delicată.

Ingrediente pentru șase porții:

ulei de măsline - 3 linguri,

usturoi - 2 căpățână,

pesmet - 100 grame,

piper roz măcinat - 1 linguriță,

sare - după gust,

bulion de legume - 1 litru,

lapte - 200 ml,

crutoane.

Modul de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180C. Căpățânile de usturoi cu tot cu coajă de taie în două, pe orizontală, se ung cu o lingură de ulei și se coc 20-30 de minute până se înmoaie. Usturoiul se lasă să se răcească, apoi pulpa se scoate într-un bol și se zdrobește cu o furculiță.

Cele mai bune condimente pentru pizza: află secretul gustului perfect

Uleiul rămas se pune în tigaie și se prăjește pesmetul, la foc mediu, timp de  cinci minute până se rumenește. Transferați pesmetul prăjit într-o cratiță și adăugați piureul de usturoi, sarea și piperul. Amestecați. Adăugați bulionul. Lăsați să fiarbă 20 de minute, amestecând mereu.

Desert, gata în 5 minute: fără coacere, fără lapte condensat și fără gelatină

La final, se toarnă laptele în supă, se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se servește pe masă. umpleți bolurile cu supă și așezați deasupra crutoane prăjite. Poftă bună!

 

BONUS. Supă de ciuperci cu sos de roșii: consistentă, simplă și fără carne

 

Această supă simplă poate fi consumată în orice zi a săptămânii. Este bună și în zilele de post, fiind făcută din legume.   

Această supă poate fi preparată cu diverse ingrediente suplimentare. Are un gust mai bun cu tăiței mici. Orzul este și el delicios, dar trebuie înmuiat în prealabil și fiert separat.

Ingrediente:

2 litri de apă,

3-4 cartofi,

4 ciuperci,

doi morcovi,

o ceapă,

2 linguri de ulei vegetal,

o lingură de pasta de tomate,

o lingură de făină,

3 linguri de orez,

verdeață, sare și piper după gust.

 

Prepararea rețetei 

 

Curățați cartofii, spălați-i și tăiați-i cubulețe. Cartofii se pun într-o cratiță, se acoperă cu apă și se pun la fiert.

Ceapa și morcovii se curăță, se toacă și se prăjesc în ulei vegetal. La final, când morcovii devin moi, adăugați faina și pasta de roșii. Se mai prăjește un pic, se toarnă apă clocotită (din oala cu cartofi), se amestecă bune și se adaugă în oala cu cartofi. Orezul spălat și fiert separat se adaugă și el în oala cu cartofi. 

Chifteluțe crocante cu brânză și șuncă: nu le-ai mai făcut niciodată așa. Sunt delicioase

În altă tigaie, clătiți ciupercile feliate și adăugați-le în oala cu cartofi. Sărați și piperați supa după gust. Puteți pune și frunze de dafin și verdeață după gust 

Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu este pe placul tău, atunci cea mai rapidă opțiune este să adaugi la sfârșit o cutie de fasole fiartă. Poftă bună!

BONUS. Doar bucătarii renumiți știu trucul: adaugă un ingredient în carnea tocată. Nu ai mai făcut asta până acum  

 

Bucătarii cu experiență spun că chiftelele sunt mai bune și mai suculente dacă în carnea tocată este adăugat un ingredient secret.

La prima vedere, poate părea că zahărul nu este ingredientul cel mai de succes și logic pentru prepararea chiftelelor.

Dar bucătarii cu experiență spun că acest produs îmbunătățește gustul și textura chiftelelor.  Chiflele vor fi mai suculente, fragede, iar zahărul nu se simte. 

Vă place dovleacul? Îl puteți congela și consuma iarna. Ce pași trebuie să urmați

Bucătarii atrag atenția să nu exagerăm însă cu zahărul. Se ia o lingură de zahăr la un kilogram de carne tocată. Respectați acest raport, pentru a prepara niște chiftele suculente și bestial de bune.   

În carnea tocată se adaugă zahărul, împreună cu sarea și alte condimente. Deci acest ingredient nu se simte, dar, în același timp, le face suculente și fragede. 

Trebuie menționat că nu toate gospodinele laudă acest truc. În opinia lor, zahărul are un efect redus asupra gustului și că alte componente sunt responsabile pentru sucul și frăgezimea chiftelelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel