Data publicării:

"Sunt mama unui adolescent cu autism". Am voie să ies? Autoritățile EXPLICĂ

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Grupul de Comunicare Strategică a răspuns celor mai arzătoare întrebări în plină pandemie de COVID-19.

Sunt mama unui adolescent cu autism, incapabil să înțeleagă restricțiile actuale și a cărui anxietate s-a accentuat foarte mult de când stăm în casă, crescându-i agresivitatea față de sine și de cei din jur. Nu putem ieși nici măcar in fața blocului, pentru că el nu înțelege că nu ne putem îndepărta și poate deveni violent. Avem voie să îl plimbăm cu mașina personală (tatăl lui ar conduce, iar eu l-aș supraveghea, fără să coborâm din mașină și fără să avem contact cu alte persoane), în scop terapeutic, fiind unul din putinele lucruri care îi reduc anxietatea și comportamentele agresive, pe lângă medicație?

Iată răspunsul oferit de Grupul de Comunicare Strategică


"Având în vedere situația prezentată, precum și prevederile Ordonanței militare nr. 4/2020, în modelul declarației pe propria răspundere, la motivul deplasării aveți posibilitatea să bifați pct.4 „motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor/copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie".

Așa cum ați scris și dumneavoastră, pentru a evita contactul cu alte persoane, ca măsură preventivă împotriva răspândirii noului coronavirus, vă recomandăm să utilizați autoturismul proprietate personală, dacă îl ajută din punct de vedere terapeutic pe copil.

În acest caz, atât dumneavoastră, cât și soțul dumneavoastră trebuie să prezentați autorităților competente, în momentul verificărilor, actele de identitate și declarațiile pe proprie răspundere, în care, la „Motivul deplasării", puteți bifa punctul 4, așa cum am menționat mai sus, iar la „Locul/Locurile deplasării" să menționați un traseu prestabilit, pe cât posibil. De asemenea, pentru copilul dumneavoastră trebuie să prezentați actul de identitate, dar și documente medicale care să ateste afecțiunile de care suferă", informează Grupul de Comunicare Strategică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel