STUDIU: Pandemia accelerează trecerea forței de muncă de la oameni la roboți. Milioane de locuri de muncă, în pericol
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Roboții vor distruge 85 de milioane de locuri de muncă în următorii cinci ani, arată un nou studiu.

Roboții vor distruge 85 de milioane de locuri de muncă în întreprinderile mijlocii și mari în următorii cinci ani, deoarece pandemia COVID-19 accelerează schimbările la locul de muncă care ar putea exagera inegalitățile, a constatat un studiu al Forumului Economic Mondial (WEF), transmite Reuters.

Sondajele a aproape 300 de companii globale au constatat că patru din cinci directori de afaceri accelerează planurile de digitalizare a muncii și de implementare a noilor tehnologii. Pentru ca oamenii să își poată păstra locurile de muncă în următorii cinci ani, aproape jumătate ar trebui să învețe noi abilități, iar până în 2025, angajatorii vor împărți munca între oameni și mașini în mod egal, a constatat studiul. Totuși, există domenii în  care angajații nu vor putea fi înlocuiți de roboți.

„Sarcinile în care oamenii sunt pregătiți să-și păstreze avantajul în fața roboților, includ gestionarea, consilierea, luarea deciziilor, raționamentul, comunicarea și interacțiunea”, a  a explicat unul dintre autorii studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel